20.6.07

Ενισχύσεις

Ενισχύσεις στην ενέργεια της ΕΤΕ να εισέλθει στην οικονομία της Τουρκίας, η οποία είναι σίγουρα μια επικίνδυνη οικονομία καθώς εξωτερικό χρέος, πληθωρισμός, επιτόκια, συναλλαγματικές διαφορές είναι μερικά από τα στοιχεία που συνιστούν επικινδυνότητα, δίνει η ενέργεια της ING...

Στην τουρκική αγορά ο όμιλος ING Group NV
ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ του στην τουρκική τραπεζική αγορά ανακοίνωσε χθες ο ολλανδικός όμιλος τραπεζασφαλειών ING Group NV, ανακοινώνοντας ότι κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της Oyak Bank, αντί 2,67 δισ. δολαρίων σε μετρητά. Διευκρίνισε, παράλληλα, ότι θα προχωρήσει σε επενδύσεις για να διευρύνει ταχύτατα το μερίδιο που ελέγχει στην αγορά ανοίγοντας υποκαταστήματα, βελτιώνοντας το marketing και επεκτείνοντας τις δραστηριότητες διαδικτυακής τραπεζικής.
Η ING θα αγοράσει το 100% των μετοχών της Oyak Bank από το Συνταξιοδοτικό Ταμείο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και αναμένει ολοκλήρωση της συμφωνίας στο δεύτερο ήμισυ του 2007.Στην ανακοίνωση, υπογραμμίζεται ότι η σχεδιαζόμενη εξαγορά δεν θα επηρεάσει το τρέχον πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών ύψους 5 δισ. ευρώ (6,7 δισ. δολάρια).
Η μεσαίου μεγέθους Oyak Bank ιδρύθηκε το 1984 και συγκαταλέγεται μεταξύ των δέκα μεγαλύτερων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στη γείτονα που δραστηριοποιούνται στον τομέα της λιανικής τραπεζικής. Διαθέτει 1,2 εκατομμύρια πελάτες στο τμήμα λιανικής και 10.000 πελάτες στον τομέα μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ο διευθύνων σύμβουλος του ολλανδικού ομίλου Μίχελ Τίλμαν είπε ότι η ING Group θα αυξήσει «σχετικά γρήγορα» το μερίδιο στην τουρκική αγορά από 3% που είναι σήμερα στο 5%. Διευκρίνισε ότι το σχέδιο προβλέπει την αύξηση του αριθμού των υποκαταστημάτων σε όλη την τουρκική επικράτεια από 360 σε 400 ή 500, καθώς το άνοιγμα ενός υποκαταστήματος κοστίζει περί τα 750.000 ευρώ.
http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/06/20/1347902.htm

Διακρίνεται - από το άρθρο - επίσης ότι οι "σωστές" εξαγορές γίνονται ακόμα με μετρητά!
Και επιβεβαιώνεται η - τρελά αναμενόμενη - ανάπτυξη των γειτόνων μας!
Τέλος, τέτοιες κινήσεις δεν γίνονται στο πόδι, υπάρχει συναίνεση για την είσοδο ξένων στην Τουρκία, και σίγουρα όφελος!

P.S. εντάξει, δεν είναι ΑΝΕΚ αλλά δεν έχεις και κόμπο στο στομάχι...

3 comments:

no name said...

οι ξενοι εχουν το 70% των μετοχων του χρηματιστηριου της Τουρκιας

geokalp said...

άλλο η επενδυτική ενέργεια και άλλο η παραγωγική - που έμμεσα είναι επενδυτική...

και στην Ελλάδα κατέχουν το 50% του 20άρη και από βιομηχανίες ή τράπεζες έχουν ότι έβαλαν το '70... άντε με μικρές εξαιρέσεις, π.χ. εργοστάσιο ΝΟΥΝΟΥ στην Πάτρα πριν 2-3 χρόνια, που όμως δεν είναι εισηγμένη να κονομήσουμε κι εμείς...

τα έγραψα κιόλας: http://athenstock.blogspot.com/2007/02/blog-post.html ότι εάν υπάρχει καλή εισηγμένη ..την αποσύρουν! κρατάνε μόνοι τους την μηχανή κερδών!!!

ή αλλοιώς ποιες είναι θυγατρικές ξένων στον 20άρη: 3Ε - ΚΥΠΡ ίσως και η ΕΜΠ να ενοποιείται...

geokalp said...

κι άλλη απόδειξη ότι οι Άμεσες Ξένες Επενδύσεις (ΑΞΕ) δεν υφίστανται!!!

Εκτίναξη των εισροών ξένων άμεσων επενδύσεων σημειώθηκε στην Ελλάδα το 2006. Ωστόσο, οι εισροές αυτές αφορούν σχεδόν αποκλειστικά εξαγορές υφιστάμενων εταιρειών (π.χ. Emporiki Bank) και αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων και όχι την ίδρυση νέων επιχειρήσεων που θα δημιουργούσαν νέες θέσεις εργασίας και πολλαπλασιαστικές επιπτώσεις στην εγχώρια ζήτηση και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_1_22/06/2007_231604