11.2.14

Στα 3,9 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα σύμφωνα με την μεθοδολογία της Eurostat


Δεν είναι το "μάγος", είναι να γνωρίζεις τι μπορείς να κάνεις και να θέτεις τη συμφωνία σε αυτές τις βάσεις. Υπάρχει περίπτωση να κάνεις καλύτερη πρόβλεψη, από όλους.
Απορώ που δεν το διαβάζω στο capital με μεγάλα γράμματα, το έχασαν; δεν μπορούν να κρα΄τησουν τη κοιλιά τους από τα γέλια; δεν είμαι σίγουρος... πάντως το έγκυρο βήμα γράφει:
"Μετά την αποκάλυψη τη Δευτέρα το βράδυ στη Βουλή ότι ο προυπολογισμός του 2013 (της γενικής κυβέρνησης) σύμφωνα με τη μεθοδολογία της Eurostat έκλεισε με πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,9 δισ. ευρώ ή 2,1% του ΑΕΠ, γεγονός που αποτέλεσε έκπληξη ακόμη και για κυβερνητικά στελέχη, ο κ. Σταικούρας ανακοίνωσε ..."
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=566298

Πιο ολοκληρωμένα, ο Σταϊκούρας λέει από το βήμα της βουλής:
"Σύμφωνα με το Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής, που αξιολογεί η τρόικα, το πρωτογενές πλεόνασμα εκτιμάται ότι θα είναι υψηλότερο από τα 812 εκατ. ευρώ ή το 0,4% του ΑΕΠ.Η χώρα, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, υπερκαλύπτει τους δημοσιονομικούς στόχους του Προγράμματος.
»Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Λογαριασμών, που θα παρουσιάσει η Eurostat, το πρωτογενές πλεόνασμα εκτιμάται υψηλότερο, στα 3,9 δισ. ευρώ ή στο 2,1% του ΑΕΠ.
»Δηλαδή, με τη μεθοδολογία του Ευρωπαϊκού Συστήματος Λογαριασμών (ΕΣΛ-95), ενσωματώνονται οι υπόλοιπες παράμετροι που εξαιρούνται με βάση τη μεθοδολογία του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής και, συνεπώς, το πρωτογενές πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης διαμορφώνεται σε υψηλότερο επίπεδο. Με τις επιπτώσεις της στήριξης των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, προκύπτει πρωτογενές έλλειμμα 8,3% του ΑΕΠ"

Αφού τελειώσουμε με τα παραπολιτικά, πρέπει να δούμε τα νούμερα

No comments: