4.1.15

μεγάλη απάτη να βρίσκεσαι στο 2015 και να συζητάς τα ίδια με το 2008-2009


Όποιος έχει κουράγιο να ψάξει στα απομεινάρια των μπλογκς παγκοσμίως -και σε σε αυτό- θα καταλήξει στο παραπάνω συμπέρασμα. Σα να μην έγινε το διάστημα 2010-2014...

Δείτε τα άρθρα της Καθημερινής

«Der Spiegel»: Αντιμετωπίσιμη για τη Γερμανία μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ
Αντιμετωπίσιμη θεωρεί πλέον μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ η γερμανική κυβέρνηση, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» και κάνει λόγο για ριζική αλλαγή πορείας του Βερολίνου στο θέμα.
Βενιζέλος στην «Κ»: Θυμάμαι το ’11 όταν ο Σόιμπλε μου πρότεινε να βγει η Ελλάδα από το ευρώ.
Η συνάντηση στην οποία αναφέρεστε έγινε τον Σεπτέμβριο του 2011, την παραμονή του άτυπου ECOFIN της πολωνικής προεδρίας στο οποίο είχε κληθεί να παραστεί και ο τότε Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, ο κ. Γκάιτνερ. Η συνάντηση έγινε στο άδειο υπόγειο μπαρ, ενώ στο ισόγειο γινόταν η δεξίωση της πολωνικής προεδρίας. Στη συνάντηση αυτή τον κ. Σόιμπλε τον συνόδευε μόνον ο κ. Ασμουσεν και εμένα μόνον ο κ. Ζανιάς. Εξετάστηκε το σενάριο μιας «φιλικής» εξόδου από το ευρώ με χρηματοδοτική στήριξη των εταίρων και με την εφαρμογή μιας δέσμης χρηματοπιστωτικών περιορισμών, όπως οι περιορισμοί στις αναλήψεις κ.ο.κ., έως ότου ολοκληρωθεί η νομισματική αλλαγή. Η απάντησή μου ήταν ότι για εμάς αυτό είναι αδιανόητο και επικίνδυνο, γιατί αφού ζήσαμε την εσωτερική υποτίμηση πρέπει να ζήσουμε αθροιστικά και τη νομισματική «εξωτερική» υποτίμηση. Με ευρύτερες επιπτώσεις -που ίσως να μη φαίνονται διά γυμνού οφθαλμού- για όλη την Ευρωζώνη. Η συζήτηση ήταν μακρά και δύσκολη, αλλά ο κ. Σόιμπλε αντιλήφθηκε τα επιχειρήματά μας και στη συνέχεια συνέβαλε καθοριστικά στις αποφάσεις της 27ης Οκτωβρίου 2011 και της 21ης Φεβρουαρίου 2012 για το δεύτερο πλήρες πρόγραμμα, το δεύτερο μεγάλο δάνειο των 130 δισ. ευρώ, το PSI, δηλαδή το «κούρεμα» και την αναδιάρθρωση του χρέους που εμπεριέχει και τη δυνατότητα περαιτέρω βελτίωσης των συντελεστών.

Το μυαλουδάκι μου είναι μικρό για να αντιληφθεί τι ακριβώς τρέχει...
Χωρίς να είμαι ο μάντης που πέφτει μέσα, πιθανότατα πρόκειται για τη κλασσική προεκλογική προπαγάνδα. Με μεγάλη διαφοροποίηση από τη προηγούμενη φορά ότι ο Άλέξης είναι ακάθεκτος μπροστά αφού τα υπόλοιπα πολιτικά προϊόντα έχουν φθαρεί. Οπότε έχουμε "σκληρά διλήμματα". Μόνο και μόνο για να φοβηθούν οι ψηφοφόροι και να επιλέξουν σωστά και με σύνεση.
Για να σταματήσουν να φοβούνται τη καθημερινότητα που τους προσέφερε ο Σαχλαμαράς και να αρχίσουν να φοβούνται τη καθημερινότητα που ΘΑ τους προσφέρουν οι ..κομμουνιστές του ..Αλέξη.

Και όλα αυτά στη χώρα όπου το τελευταίο trend είναι να δηλώνεις ..αγρότης!
Δηλώνουν ψευδώς αγρότες προκειμένου να αποφύγουν επιβαρύνσεις από τεκμήρια

Το πρόβλημα ΔΕΝ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ή ο Αλέξης. Το πρόβλημα είναι η ΠΑΣΟΚοινωνία. Αυτό που μάθανε και μάθαμε. Και αυτό δεν μπορεί να το αλλάξει εύκολα ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, αντίθετα, ο Αλέξης επιχειρεί να το σφετεριστεί με τις "προεδρικές επιλογές".

Επαναστάτησαν οι απλοί σύνεδροι για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ
Όλοι όσοι γνωρίζουν γράμματα και ανήκουν στους σύνεδρους του ΣΥΡΙΖΑ θα αναρωτήθηκαν τι πήγαιναν να κάνουν στο "Διαρκές Συνέδριο". Εκεί έμαθαν ότι είναι κάπως χειρότερα τα πράγματα.

Μπορεί να αλλάξει η κοινωνία; Πόσο χρόνο θα διαρκέσει η διαδικασία αλλαγής;
Πόσες ηγεσίες θα αλλάξουν μέχρι να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα;
 


No comments: