8.5.12

Ρουμπινί & G.Sachs προβλέπουν "απομόνωση της Ελλάδας και έξοδο από την ευρωζώνη μέχρι του χρόνου"

Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι θέμα χρόνου, εκτιμά ο γνωστός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί. Μέσω Twitter ο κ. Ρουμπινί σχολίασε το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών λέγοντας χαρακτηριστικά «το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα, αυξάνει την πιθανότητα εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη, μέχρι το επόμενο έτος».
Παράλληλα σημείωσε ότι «οι ψήφοι σε Ελλάδα και Γαλλία σηματοδοτούν μια εξέγερση κατά της Γερμανίας και δείχνουν την κόπωση εξαιτίας της λιτότητας. Η Ελλάδα βρίσκεται σε πολιτικό χάος, ενώ η ύφεση φέρνει κατάθλιψη».

Το εκλογικό αποτέλεσμα σχολίασε και ο οίκος Goldman Sachs.
"Το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών ενδέχεται να απομακρύνει κι άλλο την Ελλάδα από τον πυρήνα της Ευρώπης", αναφέρει σε σημείωμά της η Goldman Sachs.
Σύμφωνα με τον οίκο, η "ομιχλώδης" πολιτική κατάσταση έρχεται σε άμεση αντίθεση με τις αποφάσεις που πρέπει να λάβει η Ελλάδα για το ομόλογο ξένου δικαίου που λήγει στις 15 Μαΐου, τα νέα μέτρα του Ιουνίου, τις μεταρρυθμίσεις και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της.
Το εκλογικό αποτέλεσμα ενισχύει την πολιτική αστάθεια θέτοντας έτσι σε κίνδυνο το δεύτερο πακέτο διάσωσης της χώρας, σημειώνει ο οίκος.

http://www.xrimanews.gr/index.php?option=com_content&view=article&catid=54:financial-frontpages&Itemid=121&id=31488

No comments: