12.3.13

ΠΑΣΟΚ: Πρόγραμμα 1,3 δισ. ευρώ για την ανάσχεση της ανεργίας Αφορά 700.000 θέσεις εργασίας

Στην τρόικα εστάλη το ολοκληρωμένο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την ανάσχεση της ανεργίας, συνολικού προϋπολογισμού 1,3 δισ. ευρώ.
Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα, ο πρόεδρος του Κινήματος Ευ. Βενιζέλος χαρακτήρισε την ανάσχεση της ανεργίας κορυφαίο ζήτημα για την ελληνική κοινωνία, υπενθυμίζοντας για μία ακόμη φορά ότι υπάρχουν 400.000 νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο και χωρίς άλλους πόρους.
Όπως είπε, το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ αφορά 700.000 θέσεις εργασίας και συγκεκριμένα:
  •     Τη στήριξη 500.000 θέσεων εργασίας σε κλάδους που ήδη απειλούνται 
  •     100.000 θέσεις εργασίας μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην αυτεπιστασία και στην κοινωνική εργασία
  •     20.000 θέσεις σε συνεταιριστικές εταιρείες κοινωνικής οικονομίας (ο λεγόμενος τρίτος τομέας της οικονομίας)
  •     80.000 θέσεις για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας από νέους ανθρώπους ώστε να μπουν με εφόδια στην αγορά εργασίας.
Από τα 1,3 δισ. ευρώ του συνολικού προϋπολογισμού του προγράμματος, διευκρίνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, 750 εκατ. προέρχονται από τους πόρους του ΕΣΠΑ που πρέπει να μεταφερθούν από άλλα προγράμματα στο Κοινωνικό Ταμείο, 150 εκατ. υπάρχουν διαθέσιμα στο ΛΑΕΚ και 400 εκατ. μπορούν να βρεθούν από τον αλληλόχρεο λογαριασμό του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ.

http://www.naftemporiki.gr/story/625867

2 comments:

KnowDame said...

Α, μα γιατί τόσο μικρό άρθρο για την υπερπροσπάθεια του Βενιζέλου να σώσει την παρΤίδα; Παλιά τους τέχνη κόσκινο...

O Eυάγγελος Βενιζέλος προσφέρει 700.000 θέσεις εργασίας | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/94634#ixzz2NL5QkyBG

Αν κρίνω από το τι έγινε με τα προηγούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα για κατάρτιση και το πλιάτσικο με τα χιλιάδες ιδιωτικά ΚΕΚ [Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης] που είχαν δημιουργηθεί και με τις θέσεις Stage, πάνε να επαναλάβουν το γνωστό σενάριο. Να κρατήσουν τη θεσούλα τους με εξαγορά ψήφων από χιλιάδες απελπισμένους ανέργους και ταυτόχρονα τη συνέχιση καταβολής υψηλών απολαβών σε όλα τα κομματόσκυλα με την απασχόλησή τους σε 3 και βάλε θέσεις εκπαιδευτών.
Έχουν βέβαια και τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες που κάπως πρέπει να τους βολέψουν και αυτούς... πχ. Μπόμπολας και Καναδική πολυεθνική Eldorado Gold η οποία κατέβαλλε μόλις 1 ευρώ στο ελληνικό δημόσιο, για να μετατρέψει μέρος της Χαλκιδικής σε κρανίου τόπο, την επιχορηγούμε και με πόρους του ΕΣΠΑ. [μη ξεχνάμε ότι ένα 35% των ΕΣΠΑ προέρχονται από δική μας συμμετοχή, δηλ. από δάνεια που θα πληρώσουμε στο μέλλον]
http://antigoldgreece.wordpress.com/2013/02/08/hellasgold-espa/
http://inconue.wordpress.com/2013/02/24/greece-sold-out-to-eldorado-gold-the-forest-of-skouries-in-chalkidiki-for-one-symbolic-euro-la-grece-a-cede-a-edorado-gold-la-foret-de-skouries-a-chalkidiki-pour-un-euro-symbolique/

Ζήτω η ανάπτυξη!!

geokalp said...


όπως τα γράφεις
και λίγα είναι