8.3.13

Άλμα για τις κινεζικές εξαγωγές - Μειώθηκε κατά το ήμισυ το εμπορικό πλεόνασμα -Εκτός προβλέψεων τα στοιχεία

Σημαντική άνοδο εμφάνισαν οι εξαγωγές της Κίνας τον Φεβρουάριο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών, σε μια ένδειξη ότι ανακάμπτει η οικονομία της χώρας αλλά και η παγκόσμια ζήτηση.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 21,8% σε σχέση με πέρυσι, ενώ σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση σημείωσαν άνοδο 20,6%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αύξηση των εξαγωγών προς τις ΗΠΑ ήταν η ισχυρότερη σε διάστημα ενός έτους και η αύξηση των εξαγωγών προς την Ευρωζώνη η μεγαλύτερη των τελευταίων 18 μηνών.
Αντιθέτως, αδύναμα ήταν τα στοιχεία για τις κινεζικές εισαγωγές, οι οποίες υποχώρησαν κατά 15,2% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2012 και διαμορφώθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 13 μηνών.
Οι περισσότεροι αναλυτές θεώρησαν, πάντως, θετικά τα στοιχεία, εκτιμώντας πως υποδηλώνουν μια ήπια οικονομική ανάκαμψη το τέταρτο τρίμηνο του 2012, η οποία συνεχίστηκε και στις αρχές του 2013.

http://www.naftemporiki.gr/finance/story/624228

Προβληματισμό δημιουργούν τα εμπορικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Κίνα, καθώς οι εισαγωγές μειώθηκαν απότομα, ενώ αντιθέτως, οι εξαγωγές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

Συγκεκριμένα οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 21,8%, ενώ οι αναλυτές έβλεπαν αύξηση μόλις 5%. Οι εισαγωγές όμως μειώθηκαν κατά 15,2% στο χαμηλότερο επίπεδο 13 μηνών, αντικατοπτρίζοντας την αποδυνάμωση της εγχώριας ζήτησης. Τον προηγούμενο μήνα, οι εισαγωγές στην Κίνα είχαν εκτιναχθεί κατά 28,8%. Οι αναλυτές προέβλεπαν μικρότερη μείωση κατά 10%.

Έτσι, το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας μειώθηκε σχεδόν κατά το ήμισυ, στα 15,25 δισ.δολ. από 29,15 δισ. δολ. τον Ιανουάριο.

Οι αναλυτές πάντως, είναι καθησυχαστικοί και δηλώνουν επιρρίπτουν τις "ευθύνες" για αυτές τις αστοχίες στον εορτασμό της πρωτοχρονιάς που είθισται να προκαλεί τέτοιες αλλαγές.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/762393/ArticleNewsWorld.aspx

___________________________________________

προκειται για (πλέον) κλασσικό πακέτο ειδήσεων, που ψάχνεις να μαντέψεις την πραγματικότητα
ΟΥΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ...

 

No comments: