19.3.13

«Οι αντάρτες χρησιμοποιούν χημικά» υποστηρίζει η κυβέρνηση της Συρίας

Τα νοσοκομεία στο Χαλέπι γέμισαν από πολίτες, που αντιμετώπισαν τεράστια προβλήματα δύσπνοιας ενώ περισσότεροι από 15 πέθαναν από ασφυξία.
Στον πόλεμο προπαγάνδας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η κυβέρνηση κι οι αντάρτες αλληλοκατηγορούνται για το μακελειό στα βόρεια της χώρας.
Ο υπουργός Πληροφοριών της Συρίας, εξαπέλυσε μύδρους κατά της Τουρκίας και του Κατάρ, χώρες που η Δαμασκός θεωρεί υπεύθυνες για ηθική, υλική και πολιτική στήριξη σε αυτή την επίθεση στο Χαλέπι
Στην Κωνσταντινούπολη όπου διεξάγεται σύνοδος της ενωμένης αντιπολίτευσης τα στελέχη της υποστηρίζουν ότι οι εξεγερθέντες δεν έχουν πρόσβαση σε μη συμβατικά όπλα.
«Εάν χρησιμοποιήθηκαν χημικά κι εδώ υπάρχει μεγάλο ερωτηματικό γι’ αυτό και το ερευνούμε, μόνο η κυβέρνηση έχει πρόσβαση σε αυτά. Άρα μόνο αυτή θα μπορούσε να τα χρησιμοποιήσει εναντίον του πληθυσμού» υποστήριξε ο Χαλίντ Σαλέχ, εκπρόσωπος της Εθνικής Συμμαχίας της Συρίας.
Από την πλευρά τους οι αντάρτες ανέφεραν ότι ο στρατός χρησιμοποίησε πυραύλους τύπου scud εφοδιασμένους με κεφαλές που φέρουν χημικά σ’ επίθεση στην περιοχή Χαν Αλ Ασάλ.
Ανεξάρτητες πηγές είναι αδύνατον να επιβεβαιώσουν τη χρήση χημικών ούτε στην περίπτωση, που έχει γίνει ποια πλευρά ευθύνεται.

http://gr.euronews.com/2013/03/19/syria-accusations-fly-over-chemical-weapons-attack/

No comments: