24.3.13

Αρνείται ο Ν. Αναστασιάδης να αναλάβει η Τρ. Κύπρου δάνειο της Λαϊκής - Απειλή παραίτησης

O Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης κατέστησε σαφές, σύμφωνα με πληροφορίες, στους ευρωπαίους επισήμους, με τους οποίους συναντήθηκε ενόψει της έκτακτης συνόδου του Eurogroup, ότι δεν αποδέχεται συμφωνία, η οποία θα προβλέπει ότι η Τράπεζα Κύπρου θα φορτωθεί τα εννέα δισ. ευρώ, τα οποία έλαβε η Λαϊκή από τον ΕLA, όπως επιμένει στην θέση αυτή η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ , Κριστίν Λαγκάρντ.

Εξάλλου, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου δήλωσε σε τηλεοπτική συζήτηση ότι αναλόγως της απόφασης στο Eurogroup θα πρέπει να συνέλθει αύριο ή τις επόμενες μέρες η Βουλή.

Ο κ. Προδρόμου είπε ότι, αν η απόφαση δεν είναι θετική, «τότε θα πρέπει επειγόντως να γίνει σχεδιασμός για να εκτυπωθεί κυπριακή λίρα».

Πρόσθεσε ότι με τις ρυθμίσεις, που απαιτεί η τρόικα, θα διαλυθεί η κυπριακή οικονομία.

Απειλή παραίτησης

Με παραίτηση και προσφυγή σε νέες εκλογές φέρεται να προειδοποίησε ο πρόεδρος Αναστασιάδης. Σύμφωνα με πληροφορίες, που μετέδωσε το MEGA Κύπρου ο κ. Αναστασιάδης διατύπωσε την προειδοποίηση για παραίτηση του σε συνάντηση με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντεϊσελμπλούμ.
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι η λύση στην οποία επιμένει το ΔΝΤ δεν είναι λειτουργική.
ΠΗΓΗ: Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ

http://www.capital.gr/news.asp?id=1758119

No comments: