19.3.13

Νέα σύσκεψη των τριών αρχηγών

Οι εξελίξεις στην Κύπρο αλλά και οι εκκρεμότητες στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα βρεθούν στο επίκεντρο της νέας σύσκεψης που θα έχουν σήμερα στις 18.00 στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, και της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.
Υπενθυμίζεται ότι παραμένουν ανοιχτά τα ζητήματα της μείωσης του προσωπικού στο Δημόσιο αλλά και της παράτασης είσπραξης του τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ και το 2013, για τα οποία έχουν εκφράσει αντιρρήσεις τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Δημοκρατική Αριστερά.
Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πάντως μετά από τη σύνοδο κορυφής την Παρασκευή, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι «είναι βέβαιο πως δεν υπάρχει αδιέξοδο» σε ό,τι αφορά την εκταμίευση της δόσης. «Αδιέξοδο δεν υπάρχει, υπάρχει συζήτηση», είπε και πρόσθεσε πως «είμαστε σε όλα τα θέματα πολύ κοντά σε συμφωνία».
Σε ό,τι αφορά την απομάκρυνση από το δημόσιο των επίορκων υπαλλήλων, ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι «όσοι αποδειχθεί ότι είναι επίορκοι ή συστηματικά κοπανατζήδες ή όσοι έχουν προσληφθεί με πλαστά στοιχεία θα απομακρυνθούν».
Ερωτηθείς, τέλος, για τη φορολογία των ακινήτων, ο κ. Σαμαράς ανέφερε πως φέτος η επιβάρυνση των κατόχων ακίνητης περιουσίας θα είναι μικρότερη από πέρυσι, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η είσπραξη του φόρου μέσω της ΔΕΗ.

http://www.naftemporiki.gr/story/628405

No comments: