25.3.13

Η Ισπανική El Pais αποσύρει άρθρο όπου ανέφερε ότι η Μέρκελ, όπως ο Χίτλερ έχει κηρύξει πόλεμο στην Ευρώπη


Αρνητικές εντυπώσεις και ποικίλα σχόλια προκαλεί στο ευρωπαϊκό τύπο η απόσυρση από την προοδευτική εφημερίδα  El Pais άρθρου του Χουάν Τόρρες Λόπεζ με τίτλο “ Η Γερμανία κατά της Ευρώπης” ο οποίος σχολίαζε ότι: “ Η Μέρκελ, όπως και ο Χίτλερ έχει κηρύξει πόλεμο στην Ευρώπη για να διασφαλίσει τα οικονομικά συμφέροντα της Γερμανίας”.
Το άρθρο  αποσύρθηκε λίγο αργότερα και αντικαταστάθηκε από ανακοίνωση της εφημερίδας με την οποία ενημερώνει ότι το κείμενο αφορούσε προσωπική γνώμη του αρθρογράφου και δεν απηχούσε την άποψη της εφημερίδας.
Ωστόσο φυσικά το επίμαχο κείμενο αντιγράφτηκε από άλλες ιστοσελίδες και κάνει το γύρο του διαδικτύου.
Αρκετά ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης σχολιάζουν ειρωνικά  την απόφαση της ισπανικής εφημερίδας με τίτλους όπως «τι χρειάζεται για να κλωτσήσουν οι αρχές της ισπανικής δεοντολογίας;»  
Αναφέρουν μάλιστα ότι σε αντίθεση με την Ελλάδα όπου παρόμοιου τύπου σχόλια είναι καθημερινό φαινόμενο, οι Ισπανοί οι οποίοι έχουν ακόμη να χάσουν πολλά φαίνεται ότι δεν θέλουν να χάσουν και την εύνοια της Γερμανίδας Καγκελαρίου.


http://www.newmoney.gr/article/6523/i-ispaniki-el-pais-aposyrei-arthro-opoy-anefere-oti-i-merkel-opos-o-hitler-ehei-kiryxei


 

No comments: