15.3.13

Ειδικό τέλος και το 2013 από τη ΔΕΗ

Ο κύβος ερρίφθη και το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτημένων δομημένων επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) θα εισπραχθεί και το 2013 από τη ΔΕΗ, ενώ η εφαρμογή του ενιαίου φόρου επί των ακινήτων μετατίθεται για το 2014.
Τη «βόμβα» έριξε χθες από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος τόνισε ότι θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση να συνεχισθεί η είσπραξη του τέλους μέσω της ΔΕΗ, προκειμένου να ξεπεραστούν οι διαφωνίες με την τρόικα.
Ο κ. Στουρνάρας, πάντως, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν ορισμένες τροποποιήσεις ώστε το «χαράτσι» να γίνει πιο «ήπιο», ούτως ώστε να καμφθούν και οι αντιρρήσεις - αντιδράσεις που έχουν ήδη εκφράσει οι κυβερνητικοί εταίροι, τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ, όσον αφορά τη διατήρηση του τέλους.
Είναι προφανές όμως ότι το οικονομικό επιτελείο υπέκυψε, για μια ακόμη φορά, στις πιέσεις της τρόικας η οποία είχε εκφράσει έντονες αμφιβολίες για το κατά ποσό ο σχεδιαζόμενος νέος φόρος επί των ακινήτων θα εφαρμοστεί στην πράξη χωρίς προβλήματα, αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί ότι ο εισπρακτικός μηχανισμός της ΔΕΗ τους εμπνέει μεγαλύτερη σιγουριά.
Σε καμία περίπτωση η τρόικα δεν ήθελε να υπάρξουν «αναταράξεις» και στην είσπραξη των 3,2 δισ. ευρώ που έχουν προϋπολογιστεί από το εν λόγω τέλος για φέτος, αφού ήδη έχει να αντιμετωπίσει τις απώλειες που καταγράφονται από τις «πηγές» του ΦΠΑ και των έμμεσων φόρων.

http://www.naftemporiki.gr/finance/story/627401

_______________________________________________

στην ίδια κατηγορία:

Στο στόχαστρο όλοι οι αιρετοί των ΟΤΑ από το 2003 

ΣΔΟΕ: Σε 2 με 3 μήνες το πόρισμα για τους συγγενείς του Παπακωνσταντίνου 

"Χαστούκια" από ΔΝΤ-ΕΕ για τη φοροδιαφυγή

 
να μασάς και να φτύνεις

 

No comments: