12.3.13

ΒΟΥΛΕΥΜΑ «ΦΩΤΙΑ» Ο Ακης έστησε εγκληματική οργάνωση

«Βόμβα» κατά του Ακη Τσοχατζόπουλου είναι το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, με το οποίο ο πρώην υπουργός και άλλοι 18 θα δικαστούν στις 22 Απριλίου. Ο κ. Τσοχατζόπουλος χαρακτηρίζεται ως προσωπικότητα που «ρέπει προς το έγκλημα με μοναδικό σκοπό το χρήμα».
Οι εφέτες θεωρούν ότι ο προσωρινά κρατούμενος Ακης Τσοχατζόπουλος και οι συγκατηγορούμενοί του αποτελούσαν εγκληματική οργάνωση, με δομή και συγκεκριμένους ρόλους, που «τέλεσαν, ενεργώντας από κοινού ή και μόνοι τους, το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, η οποία συνίσταται στο αδίκημα της κατ' εξακολούθηση παθητικής δωροδοκίας του πρώην υπουργού στρεφόμενης κατά του ελληνικού δημοσίου».
Στο βούλευμα αναφέρεται ότι η εν λόγω οργάνωση δημιουργήθηκε στις αρχές του 1998 και δραστηριοποιήθηκε έως και τον Απρίλιο του 2010, με σκοπό να αποκρυβούν «σημαντικότατου ύψους παράνομα έσοδα μέσω ενός καλοστημένου και πολύπλοκου δικτύου».
Για τον Γιάννη Σμπώκο, το βούλευμα, μεταξύ άλλων, αναφέρει: Ο κ. Τσοχατζόπουλος, «ενεργώντας από κοινού με τον Ιωάννη Σμπώκο, εξακολουθητικά, με πρόθεση απέκρυψε περιουσία, με σκοπό να συγκαλύψει την παράνομη προέλευσή της». Για το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το βούλευμα τονίζει ότι η προφυλακισμένη σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, το απέκτησε με σκοπό την απόκρυψη χρημάτων που προέρχονταν από το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας του συζύγου της. Για την Αρετή Τσοχατζοπούλου αναφέρεται ότι «κατά τα έτη 2004-2006 μετέτρεψε περιουσία με σκοπό τη συγκάλυψη της παράνομης προέλευσής της».

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=113008344

No comments: