24.3.13

Κίνα: Ανησυχία για τις εξελίξεις στην ευρωζώνη

Δεν είναι ξεκάθαρο αν η ευρωζώνη θα λύσει τα προβλήματα χρέους της μέσα στην επόμενη δεκαετία, δήλωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών της Κίνας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι όποιες περαιτέρω αναταράξεις θα περιπλέξουν τις προσπάθειες του Πεκίνου να μειώσει τα δημοσιονομικά του ελλείμματα, μεταδίδει το Reuters.

Ο Lou Jiwei είπε πως οι εξωτερικές δυσκολίες μπορεί να υποχρεώσουν την Κίνα να εμφανίσει ελλείμματα για περισσότερο χρόνο απ’ όσο αναμένεται, καθώς οι κυβερνητικές δαπάνες αυξάνονται ταχύτατα και τα έσοδα αυξάνονται με μονοψήφιο ρυθμό.

«Ανησυχώ πολύ για την Ευρώπη. Ανησυχώ για το αν θα μπορέσουν να βγουν από τα προβλήματα μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια», δήλωσε ο Lou, μιλώντας σε οικονομικό φόρουμ.

«Οι δημοσιονομικές μας δαπάνες αυξάνονται πολύ γρήγορα ενώ εκτιμώ πως τα δημοσιονομικά έσοδα θα εμφανίσουν μόνο μονοψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης στο μέλλον… αντιμετωπίζουμε σημαντικές εγχώριες πιέσεις».

«Όταν το κλίμα στο εξωτερικό βελτιωθεί, ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να επανέλθουμε σε δημοσιονομική ισορροπία έχοντας υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις για πολλά χρόνια».

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/765705/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: