2.3.13

Βαθιές περικοπές εν όψει στην αμερικανική οικονομία

Οριστικό είναι πλέον το χάσμα στο αμερικανικό Κογκρέσο μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων για τον προϋπολογισμό.
Για τις άγριες περικοπές ονόματι «ακρωτηριασμός» που προήλθαν από τη διαφωνία τους, και οι οποίες αναμένεται να πυροδοτήσουν κύμα ύφεσης στη σημαντικότερη οικονομία του κόσμου, ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε τους Ρεπουμπλικάνους.
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος Ομπάμα, ό,τι γίνεται τώρα «συμβαίνει εξαιτίας μιας επιλογής των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο. Επέτρεψαν αυτές τις περικοπές, διότι αρνούνται να δώσουν χρήματα για να κλείσουν παράθυρα και να μειωθεί το έλλειμμα».
Οι περικοπές που απαιτούνται από τις αμερικανικές κρατικές υπηρεσίες υπολογίζονται σε 85 δισεκατομμύρια δολάρια! Από πλευράς τους, οι πολίτες δεν δείχνουν καθόλου ευχαριστημένοι και αποκαλούν γελοίο το γεγονός ότι το Κογκρέσο και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν μπορούν να συμφωνήσουν.
Το μισό ψαλίδι αναμένεται να σηκώσει στους ώμους του ο αμυντικός τομέας των Ηνωμένων Πολιτειών, με τον υπουργό Άμυνας Τσακ Χέιγκελ να δηλώνει ότι αυτές οι περικοπές απειλούν όλες τις αμερικανικές αποστολές.
Η υπόλοιπη δουλειά του… τσεκουριού αναμένεται να πλήξει την εκπαίδευση και την υγεία με τις συνέπειες να αναμένονται αλυσιδωτές σε κλάδους όπως οι αερομεταφορές ή η ασφάλεια τροφίμων.

http://gr.euronews.com/2013/03/02/obama-grudgingly-signs-off-on-spending-cuts/

No comments: