19.3.13

Ιστορικό «όχι» είπε η κυπριακή Βουλή στο κούρεμα των καταθέσεων

Picture 0 for Ιστορικό «όχι» είπε η κυπριακή Βουλή στο κούρεμα των καταθέσεων
Το δεύτερο μεγάλο «όχι» στη σύγχρονη ιστορία της, μετά από αυτό στο σχέδιο Ανάν,  είπε η Κύπρος, καθώς το κοινοβούλιο της Μεγαλονήσου απέρριψε το νομοσχέδιο για το κούρεμα στις καταθέσεις των κυπριακών τραπεζών.
Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο απερρίφθη με 36 ψήφους κατά από ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Οικολόγους έναντι 19 αποχών από τον Δημοκρατικό Συναγερμό, που αποτελεί τη βασική κυβερνητική συνιστώσα.
Η απόφαση της κυπριακής Βουλής είναι ιστορική και αναμένεται να πυροδοτήσει γενικότερες εξελίξεις τόσο στην Κύπρο όσο και γενικότερα στην ευρωζώνη, με τα απόνερα να φθάνουν και στην Ελλάδα, τουλάχιστον σε πολιτικό επίπεδο.
Άλλωστε, δεν συνηθίζεται Κοινοβούλιο από τις λεγόμενες «προβληματικές» χώρες να σηκώνει ανάστημα και να απορρίπτει σχέδιο διάσωσης που προτείνεται από το βασικό πολιτικό όργανο της ευρωζώνης.
Εάν η απόφαση απόρριψης του σχεδίου του Eurogroup θα είναι προς το συμφέρον της Μεγαλονήσου ή όχι μένει να φανεί από τις εξελίξεις, καθώς κανείς δεν μπορεί να προδικάσει, αυτή τη στιγμή, τι μέλλει γενέσθαι...
http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=129148

No comments: