15.3.13

Σκόνταψαν στα «τεχνικά»

Στη γνώριμη ατραπό των καθυστερήσεων στην αξιολόγηση της τρόικα και στην καταβολή των δόσεων επιστρέφει η Ελλάδα.
Τα κλιμάκια αναχώρησαν από την Αθήνα, χωρίς συμφωνία, παρά τη συνάντηση τελευταίας στιγμής στο Μαξίμου.
Η δόση των 2,8 δις είναι αμφίβολο αν εκταμιευτεί, σύμφωνα με τον προγραμματισμό.
Ενώ, βέβαιο θεωρείται ότι η επόμενη δόση των €6 δισεκατομμυρίων (η πρώτη από του πακέτο του 2013), δε θα «περάσει» από το EuroWorkingGroup της 4ης Απριλίου, άρα η εκταμίευσή της θα καθυστερήσει.
«Παραμένουν ορισμένα τεχνικά ζητήματα ανοιχτά, τα οποία θα ολοκληρωθούν όταν η αποστολή επιστρέψει σύντομα». δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Γιάννης Στουρνάρας.
Το μεγαλύτερο αγκάθι παραμένει η απομάκρυνση 25.000 δημοσίων υπαλλήλων, μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου. Η τρόικα δε βρίσκει πειστικό το πλάνο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και απορρίπτει το συνυπολογισμό των επίορκων.
Δεύτερο μεγάλο αγκάθι, το «χαράτσι» της ΔΕΗ. Η τρόικα ζητά τη συνέχισή του, καθώς δεν πείθεται ότι μπορούν να εισπραχθούν €3,2 δις από το νέο φόρο ακινήτων.
Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, ενυπόθηκων δανείων και αμφιβολίες για τα έσοδα συμπληρώνουν την ατζέντα των θεμάτων, που το υπουργείο Οικονομικών επιμένει ότι είναι «τεχνικής» φύσης.
Σε ανάλογο μήκος κύματος και η τρόικα, που στην ανακοίνωσή της εξήγησε: «καθώς απαιτείται επιπρόσθετη τεχνική δουλειά για να λυθούν αυτά τα θέματα, η αποστολή θα κάνει ένα μικρό διάλειμμα προκειμένου να αφήσει να ολοκληρωθεί αυτή η δουλειά».

http://gr.euronews.com/2013/03/14/cut-jobs-get-cash-the-lengths-greece-must-go-to-stay-afloat/

No comments: