24.3.13

Επί τάπητος και η πώληση των υποκαταστημάτων της «Ελληνικής»: Πληροφορίες για εμπλοκή στη συμφωνία μεταβίβασης των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα

Το θέμα της πώλησης των υποκαταστημάτων της Ελληνικής Τράπεζας στην Ελλάδα έχει συμπεριληφθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπρικού Πρακτορείου Ειδήσεων, στις συζητήσεις που πραγματοποιούνται από το πρωί στα γραφεία της Κεντρικής Τράπεζας με την αντιπροσωπεία της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς ΠΕΙΡ+20,21% σε σχέση με τη συμφωνία πώλησης των ελληνικών υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών Λαϊκής και Κύπρου.
Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, προχωρεί το θέμα της πώλησης των υποκαταστημάτων της Ελληνικής Τράπεζας.

http://www.naftemporiki.gr/finance/story/631012

Για εμπλοκή στην υπογραφή της συμφωνίας μεταβίβασης των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα στην Τράπεζα Πειραιώς  κάνουν λόγο δημοσιεύματα κυπριακών μέσων ενημέρωσης.
Η κυπριακή κυβέρνηση, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας «Καθημερινή» Κύπρου, μετά την άτεγκτη στάση της τρόικας στις διαπραγματεύσεις «παγώνει» την όλη διαδικασία.
Σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς, η κίνηση της κυβέρνησης έχει προφανή σκοπό να πιέσει για συνολικό πακέτο διάσωσης της χώρας και να μην κόψει τη διασύνδεση του τραπεζικού της συστήματος με άλλη χώρα, «δωρίζοντας» στην τρόικα τον όποιο συστημικό χαρακτήρα έχει.

http://www.naftemporiki.gr/finance/story/630980


 

No comments: