25.3.13

Δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του Αλχάτιμπ ο Συριακός Εθνικός Συνασπισμός

Ο Συριακός Εθνικός Συνασπισμός της αντιπολίτευσης δεν έκανε δεκτή σήμερα την παραίτηση του επικεφαλής του, του Άχμεντ Μόαζ Αλχάτιμπ και του ζήτησε να επιστρέψει στο έργο του.

"Τα μέλη της γενικής συνέλευσης του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού δεν δέχονται αυτή την παραίτηση και ζητούν από τον Αλχάτιμπ να γυρίσει στη δουλειά του στο προεδρείο του Συνασπισμού. Επίσης ο Αλχάτιμπ θα συνεχίσει σε αυτό το στάδιο να ηγείται του συνασπισμού", αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Από την πλευρά το Κατάρ κάλεσε τον αρχηγό της συριακής αντιπολίτευσης να υπαναχωρήσει στην απόφασή του να παραιτηθεί τονίζοντας ότι αυτή λαμβάνεται την ώρα που η αντιπολίτευση πρέπει να εκπροσωπήσει τη Συρία στην αραβική σύνοδο κορυφής.

Σε δήλωσή του που μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων QNA, ο πρωθυπουργός και επικεφαλής της διπλωματίας του Κατάρ σεΐχης Χαμάντ μπεν Γιάσεμ Αλ Θάνι εξέφρασε την ελπίδα ο Αλχάτιμπ να "αναθεωρήσει την απόφασή του να παραιτηθεί καθώς αυτή ανακοινώνεται σε μια κρίσιμη στιγμή".

Ο Αλχάτιμπ παραιτήθηκε από επικεφαλής του Συνασπισμού την ώρα που οι άραβες υπουργοί Εξωτερικών συνεδρίαζαν για να αποφασίσουν αν η αντιπολίτευση θα καταλάβει την έδρα της Συρίας στην αραβική σύνοδο στη Ντόχα, καθώς το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Ασαντ δεν εκπροσωπείται στον Αραβικό Σύνδεσμο.

Σε ανακοίνωσή του την οποία ανήρτησε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook ο Αλχάτιμπ κατηγόρησε τις χώρες που στηρίζουν την αντιπολίτευση, χωρίς να τις κατονομάσει, τονίζοντας ότι "προσπαθούν να ελέγχουν τη συριακή εξέγερση".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.capital.gr/news.asp?id=1758125

No comments: