18.3.13

Κύπρος: Ο κυβερνητκός εκπρόσωπος, Χρ. Στυλιανίδης, αμφισβητεί τη δήλωση Σόιμπλε

«Δεν ήταν ακριβώς έτσι η πρόταση και θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών» δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης, σχολιάζοντας αναφορά του Γερμανού ΥΠΟΙΚ, Β. Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στο κρατικό κανάλι ARD.
Ο κ. Σόιμπλε υποστήριξε ότι την εγγύηση των καταθέσεων μέχρι το ποσό των 100.000 ευρώ, «ήταν διατεθειμένοι να σεβαστούν η Γερμανία και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ωστόσο η πρότασή τους απορρίφθηκε τόσο από την κυπριακή κυβέρνηση, όσο και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».
Ο κ. Στυλιανίδης εξέφρασε την ελπίδα να επικρατήσουν οι σοφότερες των σκέψεων στη Βουλή , επισημαίνοντας ότι αν δεν ψηφισθεί το νομοσχέδιο για τη συμφωνία με το Eurogroup, «τότε τα χειρότερα έπονται, ενώ εαν ψηφισθεί η κατάσταση θα είναι διαχειρίσιμη».
Μιλώντας στο ΡΙΚ ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι το ζητούμενο τώρα είναι να υπάρξει ρευστότητα και να λειτουργήσουν οι τράπεζες.
Είπε ακόμη ότι ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης καταβάλλει προσπάθεια για εξεύρεση τρόπων προστασίας των μικροκαταθετών.
Αναφερόμενος στις πληροφορίες ότι η ρωσική εταιρεία Gazprom υπέβαλε γραπτώς προς τη Λευκωσία πρόταση για αγορά μιας ή δύο κυπριακών τραπεζών, ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι τουλάχιστον έως τις 10 χθες το βράδυ, που ο ίδιος βρισκόταν στο Προεδρικό Μέγαρο, δεν είχε υποβληθεί τέτοια πρόταση.

http://www.naftemporiki.gr/story/628195

__________________________________________

ο Κύπριος ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΑΝΤΕΛΗΦΘΗ τι είπε ο Σόϊμπλε...
ο Σόιμπλε ξέσκισε τη συγκατάβαση του Αναστασιάδη στη προτεινόμενη συμφωνία, υπονοώντας ότι η Κύπρος κάλυψε τους Ρώσους καταθέτες έναντι των Κυπρίων

πρέπει κάποιος να λάβει υπόψη του τι θα έλεγαν τα δικαστήρια εάν επιβαλλόταν η συμφωνία μόνο σε καταθέτες με υπόλοιπα > 100,000 ή  500,000No comments: