27.11.08

Μέρκελ: "Οχι σε αγώνα δρόμου πακέτων-στήριξης"

Προειδοποίηση-σύσταση της Αγκελας Μέρκελ προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης -να μην επιδοθούν σε αγώνα χορήγησης μεγάλων πακέτων υποστήριξης για τη σταθεροποίηση των οικονομιών τους- κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, στο γερμανικό κοινοβούλιο. "Δεν πρέπει να αρχίσουμε μια κούρσα δισεκατομμυρίων", είπε.
Η καγκελάριος της Γερμανίας δήλωσε επίσης ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση θα οδηγήσει σε σοβαρή ύφεση και ότι το 2009 θα είναι πολύ δύσκολη.
"Το 2009 θα είναι μια χρονιά κακών ειδήσεων. Οικοδομούμε μια γέφυρα για να διασφαλίσουμε ότι η κατάσταση θα είναι καλύτερη το 2010. Η Γερμανία είναι ισχυρή. Θα έλεγα πολύ ισχυρή", είπε.
Οι γερμανικές τράπεζες οφείλουν να αποδεχθούν τις εγγυητικές πιστώσεις που χορηγούνται από την γερμανική κυβέρνηση και να δανειοδοτούν τις επιχειρήσεις για την υποστηρίξουν την οικονομία, δήλωσε η Μέρκελ. Οι τράπεζες δεν πρέπει να σκέφτονται με όρους κύρους και οφείλουν να αποδεχθούν την κεφαλαιακή αναδιάρθρωση που τους προτείνεται για να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση...
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12337&subid=2&tag=12202&pubid=4075213

No comments: