30.1.11

Εξετάζεται τώρα το σχέδιο ήπιας αναδιάρθρωσης Συνολική λύση για την Ευρώπη Λίγα 24ωρα μετά τις διαψεύσεις, τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, επιβεβαίωσαν πως βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων ένα σχέδιο ήπιας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και στο πλαίσιο μιας συνολικής ευρωπαϊκής απάντησης στην κρίση χρέους. Eπίσης, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, που συμμετέχει στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, αποκάλυψε ότι εξετάζεται η κεφαλαιακή ενίσχυση των ευρωπαϊκών τραπεζών (στον βαθμό που κάτι τέτοιο απαιτείται) με πόρους από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, είτε από το EFSF είτε από την ΕΚΤ. Η γερμανική κυβέρνηση δεν είναι ακόμη πολιτικά έτοιμη. Σύμφωνα με δημοσκόπηση, το 64% των Γερμανών δεν συμφωνεί με την ενίσχυση των κεφαλαίων του EFSF, που είναι προϋπόθεση για την αντιμετώπιση της κρίσης. Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, εξετάζεται το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί έκτακτη σύνοδος κορυφής στις αρχές Μαρτίου. Τέλος ο κ. Παπανδρέου είχε συνάντηση με την πρόεδρο της Ελβετίας Ντόρις Λόιτχαρτ και συζήτησε τη συμβολή της ελβετικής πλευράς στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα. ΣXETIKA ΘEMATA

Συνολική λύση για την Ευρώπη
Λίγα 24ωρα μετά τις διαψεύσεις, τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, επιβεβαίωσαν πως βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων ένα σχέδιο ήπιας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και στο πλαίσιο μιας συνολικής ευρωπαϊκής απάντησης στην κρίση χρέους. Eπίσης, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, που συμμετέχει στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, αποκάλυψε ότι εξετάζεται η κεφαλαιακή ενίσχυση των ευρωπαϊκών τραπεζών (στον βαθμό που κάτι τέτοιο απαιτείται) με πόρους από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, είτε από το EFSF είτε από την ΕΚΤ.
Η γερμανική κυβέρνηση δεν είναι ακόμη πολιτικά έτοιμη. Σύμφωνα με δημοσκόπηση, το 64% των Γερμανών δεν συμφωνεί με την ενίσχυση των κεφαλαίων του EFSF, που είναι προϋπόθεση για την αντιμετώπιση της κρίσης. Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, εξετάζεται το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί έκτακτη σύνοδος κορυφής στις αρχές Μαρτίου. Τέλος ο κ. Παπανδρέου είχε συνάντηση με την πρόεδρο της Ελβετίας Ντόρις Λόιτχαρτ και συζήτησε τη συμβολή της ελβετικής πλευράς στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_1_29/01/2011_430664

Στο τραπέζι το εθελοντικό «κούρεμα»
Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι συζητείται η πρόταση για επαναγορά χρέους
Λίγα 24ωρα μετά τις διαψεύσεις, τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου επιβεβαίωσαν πως βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων ένα σχέδιο ήπιας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και στο πλαίσιο μιας συνολικής ευρωπαϊκής απάντησης στην κρίση χρέους. Eπίσης, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, που συμμετέχει στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, αποκάλυψε ότι εξετάζεται η κεφαλαιακή ενίσχυση των ευρωπαϊκών τραπεζών (στον βαθμό που κάτι τέτοιο απαιτείται) με πόρους από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, είτε από το EFSF είτε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Πάντως, σημείωσε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη καμία απόφαση, καθώς, παρά τις παρασκηνιακές διεργασίες, όλα τα θέματα είναι ακόμη ανοιχτά. Οι οριστικές αποφάσεις εκτιμάται ότι θα ληφθούν τον Μάρτιο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, εξετάζεται το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί ειδική σύνοδος κορυφής στις αρχές Μαρτίου.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_1_29/01/2011_430615

No comments: