27.1.11

Η μυστική επιτροπή που αναζητά την έξοδο από την ευρωπαϊκή κρίση

Μια μυστική επιτροπή, αποτελούμενη από τεχνοκράτες και δικηγόρους από τα υπουργεία Οικονομικών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δουλεύει πίσω από κλειστές πόρτες και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για τη διάσωση του ευρώ.

Σύμφωνα με την έγκυρη ιστοσελίδα EurActiv, στην ατζέντα της μυστικής επιτροπής βρίσκεται ο συντονισμός των φορολογικών πολιτικών των χωρών, η επιβολή «φρένου» στα χρέη και οι διασώσεις των χωρών.

Ευρωπαίοι διπλωμάτες αρνούνται να επιβεβαιώσουν επίσημα την ύπαρξη της επιτροπής. «Επίσημα, αυτή η ομάδα εργασίας δεν υπάρχει», είπε στην ιστοσελίδα ένας από αυτούς. Άλλος χαρακτήρισε γελοίο το καθεστώς «top secret» κάτω από το οποίο δουλεύει η επιτροπή.

Όσοι γνωρίζουν, πάντως, αποκαλούν την ομάδα «Taskforce of the Euro Group Working Group». Τίθεται υπό την αρμοδιότητα του Euro Group Working Group. Βέβαια, οι ταυτότητες των ατόμων που την απαρτίζουν είναι μυστικές, αν και κάποιες πληροφορίες μιλούν για 10 ειδικούς που στεγάζονται σε ένα γραφείο της Κομισιόν.

Όπως αναφέρουν πηγές που έχουν γνώση των δραστηριοτήτων της ομάδας, με τη μυστικότητα που τηρούν τα μέλη της, επιδιώκουν να αποτρέψουν μια τυχόν βιαστική αντίδραση των αγορών σε μισο-τελειωμένες αποφάσεις και σχέδια.

Πάντως, φαίνεται ότι η επιτροπή εξυπηρετεί κυρίως τη γερμανική ατζέντα, με δεδομένη και την πτώση της δημοτικότητας της Angela Merkel ανάμεσα στους ψηφοφόρους της. Οι δικηγόροι της ομάδας δουλεύουν πάνω σε ένα σχέδιο για την επιβολή «φρένου» χρέους σε όλη την ΕΕ.

http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=13&artid=92797

_________________________________________

ΝΑΙ, υπάρχει!
Επεξεργάζεται τον τρόπο με τον οποίο θα ενσωματωθούν στα επιμέρους συντάγματα (κουρελόχαρτα) οι ρυθμίσεις περιορισμού των κρατικών ελλειμματικών προϋπολογισμών!

No comments: