14.3.13

Γεωργάρας: Έβαλα 70 εκ. σε λογαριασμό Λαυρεντιάδη (που τα είχε πάρει ως δάνειο από την Proton και μετά πήγαν ..Ελβετία!)

Ελεύθερος με καταβολή εγγύησης 50.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα αφέθηκε μετά την απολογία του στην 2η ειδική ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη, ο 82χρονος Γιώργος Γεωργάρας ο οποίος μαζί με τέσσερα ακόμη άτομα συνελήφθη την περασμένη Τρίτη, βάσει εντάλματος, για εμπλοκή του στην υπόθεση της Proton Bank .

Ο κατηγορούμενος ο οποίος εμφανίζεται ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας Elfe, κατηγορείται για εμπλοκή στην υπόθεση της Proton Bank καθώς φέρεται να πήρε 19 εκατομμύρια ως δάνειο για κεφάλαιο κίνησης της εταιρίας με επισφαλείς για την τράπεζα όρους την περίοδο της προεδρίας του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Παράλληλα φέρεται να τοποθέτησε αυτά τα 19 εκατομμύρια, μαζί με άλλα 54 εκατομμύρια σε λογαριασμό του Λαυρεντιάδη. Τα 54 εκατομμύρια είχε πάρει ως δάνειο από την Proton άλλος κατηγορούμενος για δήθεν εξαγορά της ELFE.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας ο 82χρονος υποστήριξε ότι στις 21/09/10 επέστρεψε 70 εκατομμύρια , σε προσωπικό λογαριασμό του κ.Λαυρεντιάδη στην Proton. Τα χρήματα αυτά φέρονται να στάλθηκαν αμέσως μετά σε λογαριασμό του επιχειρηματία σε Ελβετική τράπεζα.

Για την ίδια υπόθεση θα απολογηθούν οι:

- Αντώνης Ρογκόπουλος, επιχειρηματίας, κάτοχος μετοχών του γηπέδου Καραϊσκάκη ως εκπρόσωπος του 50% που είχε εξαγοράσει ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και το οποίο έχει δεσμευθεί μετά από εισήγηση του εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση .

- Βασίλης Καραμούζης, πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Alapis, συμφερόντων Λαυρεντιάδη.

- Ιωάννα Τόρη σύζυγος του κ. Βασίλη Καραμούζη, η οποία φέρεται να πήρε δάνειο 72 εκατομμύρια από την Proton Bank, ως εκπρόσωπος εταιρείας, η οποία σύμφωνα με την κατηγορία δεν παρουσίαζε καμία δραστηριότητα και συστάθηκε για αυτό το λόγο.

-Ηλίας Μακρής ο οποίος εμφανίζεται ως συνεργάτης του επιχειρηματία, που πήρε δάνειο ως εκπρόσωπος εταιρείας.

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/763806/Article.aspx

No comments: