14.3.13

Όλα στον μπαμπά

Επανερχόμαστε σήμερα κ. Σταυρίδη. Η δεύτερη παράκληση-απαίτηση μας είναι να πληροφορηθεί η αγορά-κοινωνία για το τρελό πάρτι των αναδόχων των projects του ΤΑΙΠΕΔ. Διότι τρία χρόνια (χρυσο)πληρώνονται ...για να κάθονται!!!

Γράφει: 
Το αμαρτωλό ταμείο, που φτιάχτηκε σε συμφωνία με την τρόικα για να αποφύγουμε τις διάσημες πια ανά την υφήλιο πρακτικές του Ελληνικού Δημοσίου, αποτελεί ...χρυσωρυχείο τραπεζών, ελληνικών και ξένων, εταιρειών συμβούλων επιχειρήσεων, εταιρειών ορκωτών λογιστών, δικηγορικών γραφείων κ.α. Με αμοιβές 2010 και 2011. Με απευθείας αναθέσεις έργων. Με ανανεώσεις συμβάσεων χωρίς διαγωνισμό. Αυτά χωρίς καν απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ. Παρά μόνο με απόφαση του Αθανασόπουλου (του προέδρου) ή του Εμίρη (του διευθύνοντος) και ενωρίτερα του Μητρόπουλου! Κοντολογίς, μπροστά στο ΤΑΙΠΕΔ, τύφλα να έχουν οι Σκουριές...
Το χρήμα ρέει, λοιπόν, άφθονο χωρίς ...Διαύγεια. Τις αμοιβές των συμβούλων δεν τις γνωρίζουν ούτε τα μέλη του δ.σ. του Ταμείου! Σχεδόν όλα τα σημαντικά projects είναι κολλημένα, όχι πάντα βεβαίως με δική τους υπαιτιότητα, αλλά, οι σύμβουλοι εισπράττουν λεφτά μέχρι και για ...απρόβλεπτα μηνιαία έξοδα τους!!! Περί ...εσωτερικής υποτίμησης των δικών τους αμοιβών, φυσικά, ούτε λόγος να γίνεται. Την ώρα που "βουλγαροποιούνται" μισθοί και συντάξεις στην χώρα μας, οι διάφορες HSBC, οι οποίες αποτελούν τα οχήματα για την διαμόρφωση της κάθε λίστας Λαγκάρντ, συνεχίζουν να εισπράττουν χιλιάδες ευρώ ακόμα κι όταν αυτές έχουν αποτύχει παταγωδώς στο δικό τους έργο!! Κι ας μην ξεχνάμε ότι εισπράττουν λεφτά που δεν ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ. Γιατί αυτό μπορεί να είναι ανώνυμη εταιρεία, αλλά, δικά του λεφτά δεν έχει. Οι αμοιβές των συμβούλων προέρχονται από τον έλληνα φορολογούμενο.
Τα κόλπα των πλιατσικολόγων

Η περίπτωση της ΛΑΡΚΟ είναι απολύτως ενδεικτική του στημένου παιχνιδιού.
HSBC και Pricewater Coopers, οι δύο σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ, παρέα με τον νομικό σύμβουλο του εγχειρήματος, οδήγησαν σε αδιέξοδο την πώληση της. Πώς; Μετά από ένα χρόνο ενασχόλησης, πρότειναν ένα σχέδιο το οποίο τους ...το έτριψαν οι Βρυξέλλες στην μούρη! Γιατί πρότειναν ένα αντισυνταγματικό σχέδιο!! Πρότειναν, δηλαδή, ένα σχέδιο διάτρητο, που δεν θα μπορούσε να προχωρήσει διότι στην πορεία θα ακυρωνόταν ο κάθε σχετικός διαγωνισμός.
Το Ελληνικό Σύνταγμα προβλέπει ρητά ότι τα ορυχεία δεν πωλούνται. Επιτρέπει, ωστόσο, την εκμίσθωση τους. Κι αυτοί πρότειναν κάτι, που είναι αδύνατον να μην γνώριζαν, ότι δεν μπορεί να υλοποιηθεί, μιας και δούλευαν το σχετικό project επί 15 μήνες.

Επίσης, χρειάστηκαν 15 μήνες για να καταλήξουν στην πρόταση της good ΛΑΡΚΟ και της bad ΛΑΡΚΟ. "Φορτώνοντας" στην δεύτερη το εργοστάσιο της εταιρείας στην Λάρυμνα!
Όμως, με αυτά και με αυτά η σύμβαση τους έληξε. Έρχεται, λοιπόν, ο κ. Εμίρης παρά ταύτα και κόντρα σε κάθε επιχειρηματική λογική και τους ...επιβραβεύει. Τους ξαναδίνει με απευθείας ανάθεση την δουλειά με το πρόσχημα της αποφυγής της καθυστέρησης. Άρα το ΤΑΙΠΕΔ δεν πραγματοποίησε διαγωνισμό για νέους συμβούλους, με την δικαιολογία ότι θα απαιτούνταν δύο με τρεις μήνες για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.
Για να μην ...καθυστερήσει, συνεπώς, η πώληση της ΛΑΡΚΟ, το ΤΑΙΠΕΔ παρέτεινε για 12 μήνες την σύμβαση τους, με αμοιβές: Για την HSBC 15 χιλιάδων ευρώ, η οποία έπαιρνε τους πρώτους 15 μήνες 30 χιλιάδες ευρώ, και για την Pricewater Coopers 10 χιλιάδων ευρώ, ενώ τους πρώτους 15 μήνες ελάμβανε 20 χιλιάδες. Μάλιστα, η σύμβαση προβλέπει ...success fee (αμοιβή επιτυχίας), ύψους 1.500.000 ευρώ για την πρώτη και 350.000 ευρώ για την δεύτερη!! Το τρομερό δε είναι ότι δεν το "κούρεψαν" το success fee. Το ακόμα πιο τρομερό; Τους προσφέρουν και 1.500 τον μήνα για ...απρόβλεπτα έξοδα (άρα άλλα 18 χιλιάρικα για το δωδεκάμηνο).
Υ.Γ. Ύστερα από όλα αυτά. Ζητάμε από τον νέο πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ να ρωτήσει τον κ. Εμίρη και στην συνέχεια να ενημερώσει την διοίκηση του Ταμείου και να πληροφορήσει την αγορά-κοινωνία για τα εξής θέματα: Σε ποιους υποψήφιους επενδυτές για την ΛΑΡΚΟ απευθύνθηκαν οι σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ; Με ποιους διαπραγματεύτηκαν ή έστω συζήτησαν την δουλειά; Και τι αποτέλεσμα είχαν οι οποίες επαφές;

http://www.fmvoice.gr/index.php/2012-09-12-05-20-12/financial-news/2012-09-12-05-20-43/item/56589-%CF%8C%CE%BB%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%AC-%CE%BD%CE%BF2

No comments: