14.3.13

Συμφέροντα Vs Μέρκελ...

Εξηγώ τον ...αλληγορικό τίτλο.
Η ντόπια και ξένη διαπλοκή στηρίζει απολύτως την τρικομματική. Όπως και η θεία Ανγκέλα. Όμως, για το ξεκοκάλισμα των χρυσών φιλέτων του ελληνικού πλούτου έχει ξεσπάσει άγριος πόλεμος μεταξύ των διαφόρων αλληλοσυγκρουόμενων συμφερόντων. Δείτε τι γίνεται, για παράδειγμα, σε ΟΠΑΠ και ΔΕΠΑ. Όλα τα συμφέροντα πιέζουν τον Σαμαρά να προχωρήσει γρήγορα το ξεπούλημα, αλλά, το καθένα για το δικό του όφελος. Στο σημείο αυτό το μέτωπο στήριξης της κυβέρνησης διασπάται!
Στον πόλεμο των συμφερόντων οφείλεται η απραξία του ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή της κυβέρνησης. Ίσως, η ακινησία στις αποκρατικοποιήσεις αποτελέσει μια επιλογή για τον Σαμαρά, προκειμένου να "αγοράσει" χρόνο. Αλλά, μάλλον, η επιλογή αυτή αφορά μια άλλη εποχή. Διότι η διαπλοκή, τώρα που μυρίστηκε ψητό, δεν κρατιέται!
Και τα θέλει όλα. Και τα θέλει τώρα.

Και η Μέρκελ, που κολλάει σε όλα αυτά;
Η θεία Ανγκέλα, που τα γνωρίζει όλα αυτά, ειδικά τώρα που καίγεται ο ...πωπός της εξ αιτίας του ...λάθους των Ιταλών, θέλει όσο τίποτα άλλο, να παραμείνει ακλόνητος στο Μαξίμου ο Σαμαράς μέχρι τον Σεπτέμβριο. Μάλιστα, με την τάξη αδιασάλευτη στο ελληνικό προτεκτοράτο. Για αυτό, μέχρι τον Σεπτέμβριο, αν χρειαστεί θα δαγκώσει οποιονδήποτε επιχειρήσει να φάει τον Αντώνη! Γιατί και από την Ελλάδα περνά η επιβίωση της ευρωζώνης. Και η Μέρκελ, όπως κάθε πολιτικός, δεν γουστάρει φασαρίες και εκπλήξεις πριν τις εκλογές της.
Συνεπώς, έως τότε θέλει την ευρωζώνη ενωμένη. Μετά βλέποντας και κάνοντας.

http://www.fmvoice.gr/index.php/2012-09-12-05-29-17/columnists/blacklist

No comments: