14.3.13

Η ηχηρή σιωπή του Αλεξέι

13/3:
Έφυγε από το Μαξίμου χωρίς να πει λέξη στους δημοσιογράφους…
Η σιωπή του Αλεξέι, ωστόσο, «έσπασε» από τη λιτή και λακωνική ανακοίνωση του ρωσικού κολοσσού. Η διατύπωση είναι χαρακτηριστική της ρωσικής διπλωματικής γλώσσας: «Οι δύο πλευρές συζήτησαν (…) ειδικότερα, τις προοπτικές για τη συμμετοχή της «Gazprom» στην ιδιωτικοποίηση του ομίλου ΔΕΠΑ».
Οι πιο μυημένοι κατάλαβαν κάτι παραπάνω. Κι έμειναν άναυδοι! Τι σημαίνει αυτό το «οι προοπτικές για τη συμμετοχή…»; Υπάρχει, δηλαδή, ακόμη και η υποψία πως μπορεί να μη συμμετάσχει; Κάποιοι άλλοι θυμήθηκαν την ικανοποίηση στο πρόσωπο του Αλεξέι, όταν συνάντησε τον Καραμανλή, πριν από μερικά χρόνια!
Ήταν την ημέρα που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο των υποκλοπών!

14/3:
Απόρησα με αρκετούς φίλους, που με ρωτούσαν…
Δεν κατάλαβαν προς τι η χθεσινή αναφορά μου στην προηγούμενη επίσημη συνάντηση του Αλεξέι στην Αθήνα. Και γιατί, λέει, έμπλεξα την υπόθεση των υποκλοπών… Και με ρωτούσαν που τα θυμάμαι όλα αυτά…
Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν περίμενα να έχουμε τόσο κοντή μνήμη και τόσο κοντή κρίση! Εκείνη την εποχή, όσοι προσπαθούσαν να ερμηνεύσουν τα γεγονότα ήταν… συνωμοσιολόγοι. Λίγο αργότερα, οι κατήγοροι ανακάλυπταν… έκπληκτοι τις “συμπτώσεις”.
Τώρα, ορισμένα πράγματα είναι πολύ πιο ξεκάθαρα.

http://www.fmvoice.gr/index.php/2012-09-12-05-29-17/columnists/blackout

No comments: