17.3.13

«Στον αέρα» η ψήφιση της κουρέματος

και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας. Επί του παρόντος λοιπόν, μιλάμε για 27 «σίγουρα όχι».

• Από την άλλη πλευρά, «ναι» αναμένεται να ψηφίσουν οι 20 βουλευτές του Δημοκρατικού Συναγερμού, ενώ αύριο Κυριακή θα γνωρίζουμε τη στάση που θα κρατήσει το ΔΗΚΟ, (το οποίο ελέγχει 8 έδρες) και οι Οικολόγοι (1 έδρα).

Άρα, για να «περάσει» η απόφαση των Ευρωπαίων θα πρέπει και οι 29 αυτοί βουλευτές να ψηφίσουν θετικά, κάτι όμως ιδιαίτερα αμφίβολο, καθώς:

α) είναι ιδιαίτερα αμφίβολη η απόφαση των Οικολόγων και
β) είναι ιδιαίτερα αμφίβολο αν ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος και ενδεχομένως 1-2 βουλευτές που επηρεάζει, θα υπακούσουν στη κεντρική γραμμή του ΔΗΚΟ (αν αυτή είναι «ναι»).

Η κατάσταση δυσκολεύει ακόμη περισσότερο, αν συνεκτιμηθεί πως σε περίπτωση ισοψηφίας (28-28), μετρά διπλή η ψήφος του Προέδρου της Βουλής κ. Γιαννάκη Ομήρου (ΕΔΕΚ), η οποία αναμένεται να είναι αρνητική.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, ουσιαστικές ελπίδες για να ψηφιστεί το νομοσχέδιο μπορούν να προκύψουν: α) από το αποτέλεσμα της σημερινής (Κυριακή βράδυ) συνάντησης του προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και β) από πιθανές τροποποιήσεις της «τελευταίας στιγμής» που θα κάμψουν τις αντιρρήσεις κάποιων βουλευτών. 

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/764225/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: