16.3.13

Κύπρος: «Σοβαρή αλλά όχι τραγική η κατάσταση» Δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Χρ. Στυλιανίδη

Η κατάσταση είναι σοβαρή, όχι όμως τραγική, ούτε και δικαιολογείται ο πανικός, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης Χρήστος Στυλιανίδης, σημειώνοντας παράλληλα ότι το ποσό που θα αποκοπεί από τις καταθέσεις θα αντισταθμιστεί με μετοχές και πιθανούς άλλους τρόπους.
Σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων από τις Βρυξέλλες, ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η ομάδα του έδωσαν μια σκληρή μάχη».
«Το Eurogroup πήρε μια απόφαση για την επίλυση του προβλήματος χρηματοδότησης της Κύπρου», είπε, προσθέτοντας ότι «η απόφαση αυτή τελεί υπό την έγκριση της Βουλής των Αντιπροσώπων». «Η κατάσταση είναι σοβαρή, όχι όμως τραγική, ούτε και δικαιολογείται ο πανικός», τόνισε.
Σύμφωνα με τα όσα είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Στυλιανίδης, ο Πρόεδρος επιστρέφει στην Κύπρο αργά το απόγευμα, οπότε και θα συγκαλέσει αμέσως σύσκεψη των Αρχηγών των κομμάτων για να τους ενημερώσει πλήρως και θα επιδιώξει μια συλλογική διαχείριση της κατάστασης.

http://www.naftemporiki.gr/finance/story/627878

No comments: