13.3.13

ΤπΔ: Μπλόκο στα νέα στεγαστικά αντί για πώληση

Τη διακοπή χορηγήσεων νέων στεγαστικών δανείων σε δημοσίους υπαλλήλους, ώστε σταδιακά το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων να περιοριστεί και πάλι στη χρηματοδότηση περιφερειακών έργων και ΟΤΑ, προβλέπει σύμφωνα με πληροφορίες το νέο μνημόνιο.

Η τρόικα, αντιλαμβανόμενη ότι στις συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική οικονομία και στον εγχώριο τραπεζικό τομέα δεν έχει νόημα η απόσχιση και η πώληση του κλάδου καθαρών τραπεζικών δραστηριοτήτων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, άλλαξε στρατηγική και αποδέχθηκε να υπάρξει σταδιακή αποχώρηση του ΤΠΔ από τις εμπορικές τραπεζικές εργασίες.

Αυτό σημαίνει ότι το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων θα σταματήσει τη χορήγηση νέων στεγαστικών δανείων προς δημοσίους υπαλλήλους, θα διατηρήσει όμως το υφιστάμενο χαρτοφυλάκιό του, το οποίο άλλωστε σε ένα μέρος του έχει υπαχθεί στη ρύθμιση δανείων που νομοθέτησε η κυβέρνηση Παπαδήμου.

Σημειώνεται ότι η DGCom είχε απαιτήσει πριν από τρία περίπου χρόνια την έξοδο του Ταμείου Παρακαταθηκών από τις εμπορικές τραπεζικές δραστηριότητες με αποτέλεσμα να προβλεφθεί στο πρώτο μνημόνιο η απόσχιση και η πώληση του χαρτοφυλακίου εμπορικών δραστηριοτήτων του ταμείου.

Το επικαιροποιημένο μνηνόνιο θα προβλέπει, με βάση πληροφορίες, τη διακοπή των καθαρά τραπεζικών εργασιών του ΤΠΔ και θα απαλείφει την υποχρέωση απόσχισης και πώλησης του κλάδου εμπορικών τραπεζικών δραστηριοτήτων.

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/763397/Article.aspx

_________________________________________

πολλοί μίλησαν για δημόσιο τραπεζικό πυλώνα
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχα!


No comments: