17.3.13

Αληθεια;;; Θετική για την ψυχολογία των καταθετών ενδεχόμενη τραπεζική αργία "να υπάρξει διασύνδεση των πιθανών εισοδημάτων του φυσικού αερίου, ώστε να διασφαλισθεί ένα μεγάλο μέρος της επένδυσης των καταθετών"

Θετικά θα λειτουργούσε, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, στην ψυχολογία των καταθετών τόσο της Κύπρου όσο και του εξωτερικού, το κλείσιμο των τραπεζών την Τρίτη ή και την Τετάρτη, ώστε να μην αποσύρουν εν βρασμώ τις καταθέσεις τους.
Επιπλέον, συμπληρώνουν, θα μπορούσαν να διαφανούν οι αντιδράσεις σε άλλες χώρες, κυρίως της νότιας Ευρώπης, οι οποίες βρίσκονται σε ανάλογη θέση με την Κύπρο και κυρίως να διαφανεί κατά πόσο θα γίνουν μαζικές αναλήψεις και μετακινήσεις καταθέσεων.
Οι διοικήσεις και οι διευθύνσεις της Κεντρικής Τράπεζας, των εμπορικών τραπεζών και των συνεργατικών ιδρυμάτων βρίσκονται σε συνεχή διαβούλευση, εν αναμονή της κρίσιμης συνεδρίασης της Βουλής, ενώ μελετώνται και οι τεχνικές λεπτομέρειες, οι οποίες θα καταστούν αναγκαίες μετά τις αποφάσεις που θα ληφθούν.
Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, δήλωσε ότι σήμερα ή αύριο θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις, βάζοντας στη ζυγαριά τις συνέπειες και τα οφέλη από την ψήφιση ή την καταψήφιση του μνημονίου.
«Βρισκόμαστε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση, αλλά χρειάζεται ψυχραιμία και σύνεση, ώστε να ληφθούν οι καλύτερες αποφάσεις για τον τόπο», είπε ο χαρακτηρισιτκά.
Ο κ. Νεοφύτου τόνισε ότι η απόρριψη της απόφασης του Eurogroup σημαίνει άτακτη χρεοκοπία, ενώ η ψήφιση δε διασφαλίζει κατά απόλυτο τρόπο την αποφυγή οικονομικών περιπετειών.
Ανέφερε τέλος ότι θα πρέπει να υπάρξει διασύνδεση των πιθανών εισοδημάτων του φυσικού αερίου, ώστε να διασφαλισθεί ένα μεγάλο μέρος της επένδυσης των καταθετών.

http://www.naftemporiki.gr/finance/story/628085

No comments: