15.3.13

Dolphin: Ομολογιακά για εξαγορές σε Ελλάδα-Κύπρο (απόκτηση γης και ξενοδοχειακών μονάδων σε εξαιρετικές περιοχές με σημαντικό discount)

H Dolphin Capital ανακοίνωσε σήμερα την έκδοση δυο Μετατρέψιμων Ομολογιακών Δανείων πενταετούς διάρκειας ύψους €50 εκατομμυρίων και US $30 εκατομμυρίων (23 εκατ. ευρώ περίπου).
Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο, τα νέα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για νέες εξαγορές ακινήτων και ξενοδοχειακών μονάδων σε Ελλάδα και Κύπρο καθώς και για την ενοποίηση των δραστηριοτήτων του ομίλου στην Αμερική υπό μια νέα εταιρεία συμμετοχών.

«Με δεδομένο το σημερινό οικονομικό περιβάλλον, ειδικά σε Ελλάδα και Κύπρο, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για απόκτηση γης και ξενοδοχειακών μονάδων σε εξαιρετικές περιοχές με σημαντικό discount» αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο, ενώ επισημαίνεται πως στις δύο αγορές «δεν δραστηριοποιείται σχεδόν κανένας διεθνής ή τοπικός επενδυτής». Η Dolphin Capital φέρεται ήδη ως ένας από τους διεκδικητές του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Το πρώτο ομολογιακό, με επιτόκιο 5.5%, είναι μετατρέψιμο σε κοινές μετοχές της Dolphin Capital Investors με τιμή μετατροπής £0.50 ανά μετοχή και σκοπό έχει να χρηματοδοτήσει καινούργιες επενδύσεις.

Το δεύτερο, με επιτόκιο 7%, είναι μετατρέψιμο σε μετοχές της Dolphin Capital με τιμή £0.45 ανά μετοχή και σκοπό έχει την εν μέρει αναχρηματοδότηση υφιστάμενου ομολογιακού δανείου.

Η κάλυψη και των δύο ανωτέρω ομολογιακών δανείων είναι εγγυημένη από τους στρατηγικούς επενδυτές Third Point LLC και Monarch Advisors LPπου έχουν έδρα την Νέα Υόρκη και διαχειρίζονται κεφάλαια αξίας περίπου US$12 δισεκατομμυρίων και US$5 δισεκατομμυρίων αντίστοιχα.

To Διοικητικό Συμβούλιο της Dolphin διατηρεί τη διακριτική ευχέρεια να διαθέσει μέχρι €23 εκατομμύρια από τις Ομολογίες σε Ευρώ και μέχρι US$14 εκατομμύρια από τις Ομολογίες σε Δολάρια σε υφιστάμενους μετόχους της Dolphin αλλά και νέους επενδυτές.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο κ. David B. Heller αποτελεί νέο μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου. Ο κ. Heller διαθέτει πολυετή προϋπηρεσία στην Goldman Sachs όπου διετέλεσε επικεφαλής του τμήματος αγοραπωλησίας μετοχών σε παγκόσμιο επίπεδο (Global Head of Equity Trading) έως τον Μάρτιο του 2012. Έκτοτε δραστηριοποιείται ως ιδιώτης επενδυτής με συμμετοχές σε σημαντικές επιχειρήσεις, όπως, μεταξύ άλλων, τους Philadelphia 76ers και το Τhe Standard East Village Hotel. 

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/763832/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: