11.3.13

Υπόθεση Proton:Εξηγήσεις θα δώσει ο Α. Δελλατόλας

Εξηγήσεις ενώπιον της 2ης ειδικής ανακρίτριας που ερευνά την υπόθεση της Proton Bank με βασικό κατηγορούμενο τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη καλείται να δώσει την ερχόμενη εβδομάδα ο εκδότης Αντώνης Δελλατόλας ο οποίος κατηγορείται για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος.
Η κατηγορία αφορά έμβασμα 500.000 ευρώ που φέρεται να έλαβε ο Αντώνης Δελλατόλας από τράπεζα της Κύπρου με εντολή του καταζητούμενου Πέτρου Κυριακίδη.

Το ποσό φέρεται να προοριζόταν για εξαγορά ποσοστού της εφημερίδας "Το Ποντίκι" την περίοδο που είχε ήδη γίνει δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του Κυριακίδη στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση της Proton Bank.

Εν τω μεταξύ, κατηγορούμενος στην υπόθεση είναι και ο γιος του Π. Κυριακίδη, Γιώργος Κυριακίδης, ο οποίος επίσης καταζητείται καθώς δεν εμφανίστηκε ενώπιον της ανακρίτριας για να απολογηθεί.

Με ανακοίνωσή του τις ημέρες που αποκαλύφθηκε το θέμα ο κ. Δελλατόλας ανέφερε πως «η σχέση μου με τον Πέτρο Κυριακίδη αφορά τη νόμιμη πώληση μετοχών μειοψηφίας εταιρείας μου.

2. Από την παραπάνω συμφωνία δεν απέκτησε συμμετοχή στη διοίκηση της εταιρείας.

3. Η εν λόγω πληρωμή έγινε σε εκπλήρωση όρων της παραπάνω συμφωνίας του Ιανουαρίου του 2011, εποχή που ο ίδιος ήταν επιχειρηματίας υπεράνω υποψίας, με συμμετοχή σε πλήθος επιχειρήσεων του κλάδου, όπως «Ελευθεροτυπία», «Πήγασος», «Flash», «Espresso» κ.τ.λ.).

4. Η συμφωνία ανακοινώθηκε στα αρμόδια θεσμικά όργανα και δημοσιοποιήθηκε άμεσα στο κοινό.

5. Εξυπακούεται ότι έχουν εκπληρωθεί όλες οι σχετικές από τη συμφωνία μεταβίβασης του μειοψηφικού πακέτου φορολογικές υποχρεώσεις».

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/762928/Article.aspx

No comments: