15.5.08

Μπερνάνκε: Σύσταση στις τράπεζες να αντλήσουν κεφάλαια

Ο πρόεδρος της Fed κάλεσε τις τράπεζες να αντλήσουν από την αγορά όσο περισσότερα κεφάλαια μπορούν ώστε να ενισχύουν τις χορηγήσεις τους, καθώς η πιστωτική κρίση αρχίζει να εξασθενεί.
Σε σημερινή ομιλία του στο Σικάγο, ο Μπεν Μπερνάνκε, εμφανίστηκε αισιόδοξος από την μέχρι σήμερα δυνατότητα των αμερικανικών τραπεζών να συγκεντρώνουν κεφάλαια προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες στους σε ρευστότητα και να χρηματοδοτούν την ανάπτυξή τους.
Η άντληση κεφαλαίων από την αγορά θα διευκολύνει τις τράπεζες να χρηματοδοτήσουν τις χορηγήσεις πάσης φύσεως δανείων και με αυτόν τον τρόπο θα επιταχύνει την εκτόνωση της πιστωτικής κρίσης και θα τονώσει την οικονομία, είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Fed.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον περασμένο Ιούλιο οι αμερικανικές τράπεζες έχουν αντλήσει από την αγορά συνολικά κεφάλαια ύψους 244 δισ. δολ., σε σύγκριση με συνολικά κεφάλαια 333 δισ. δολαρίων που έχουν διαγράψει από το ενεργητικό τους ως συνέπεια της κρίσης στην αμερικανική αγορά στεγαστικών δανείων υψηλού ρίσκου (subprime).
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&tag=9490&pubid=1871091

No comments: