19.5.08

Νέα πρόταση συνεργασίας προς την Yahoo κατέθεσε η Microsoft

Μία νέα πρόταση συνεργασίας έκανε στην Yahoo η Microsoft μετά το «ναυάγιο» της προσφοράς εξαγοράς ύψους 47,5 δισ. δολαρίων, αποκλείοντας ουσιαστικά το ενδεχόμενο της πλήρους συγχώνευσης.
Η Microsoft ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο εταιρειών, εγκαταλείποντας το ενδεχόμενο της πλήρους εξαγοράς, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Αυτό που προτείνει είναι η συγχώνευση (ή συνένωση) των online υπηρεσιών, ώστε να μπει «φρένο» στην ανταγωνίστρια Google. Ο τζίρος της online διαφημιστικής αγοράς υπολογίζεται στα 41 δισ. δολάρια.
Στην ανακοίνωσή της, λέει, ωστόσο, ότι διατηρεί το δικαίωμα να εξετάσει νέα πρόταση εξαγοράς.
Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής και μέτοχος της Yahoo, Καρλ Αϊκαν πίεσε, την περασμένη εβδομάδα, τη διοίκηση της εταιρείας για νέες διαπραγματεύσεις.
Σε ανακοίνωσή της η Yahoo είπε ότι είναι ανοικτή σε όποια εμπορική συναλλαγή που είναι προς όφελος των επενδυτών της. Η εκπρόσωπος της Yahoo και ο εκπρόσωπος της Microsoft αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.Την περασμένη Παρασκευή, οι μετοχές της Microsoft υποχώρησαν 46 σεντς στα 29,99 δολάρια και της Yahoo κατά 9 σεντς στα 27,66 δολάρια.
Πριν την προσφορά της Microsoft, οι μετοχές της Yahoo είχαν σημειώσει το τελευταίο 12μηνο απώλειες 32%.
Newsroom ΔΟΛ

No comments: