16.10.08

Χ.Α.: Νέα βουτιά του γενικού δείκτη - Ναδίρ τετραετίας

Εκτεταμένες ρευστοποιήσεις εκδηλώθηκαν και σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών το οποίο παραμένει εγκλωβισμένο στη δίνη της διεθνούς κρίσης.

Ο γενικός δείκτης τιμών σημείωσε νέα μεγάλη πτώση κατά 5,3% και διαμορφώθηκε στις 2.255,25 μονάδες, στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων ετών. Ενδοσυνεδριακά διολίσθησε μέχρι τις 2.230,38 μονάδες.

Όπως δηλώνουν παράγοντες της αγοράς, ξένοι επενδυτικοί όμιλοι ρευστοποιούν μετοχές εγχωρίων εταιριών για να καλύψουν τα οικονομικά ανοίγματα και τις ζημιές τους λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης»

Οι μετοχές των εγχώριων τραπεζών πιέζονται σημαντικά καθώς οι θεσμικοί επενδυτές είχαν τοποθετήσει σε αυτές το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων τους.

Μόνο 29 μετοχές σημείωσαν άνοδο, 215 κατέγραψαν απώλειες και 26 παρέμειναν σταθερές.

Όλοι οι επιμέρους δείκτες υποχώρησαν με εξαίρεση εκείνον των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, ο οποίος σημείωσε ανεπαίσθητη άνοδο 0,09%.

Ο τραπεζικός υποχώρησε κατά 7,24%. Η Εθνική έχασε 9,17% στα 20,80 ευρώ.

«Το κλίμα είναι αρκετά άσχημο, δεδομένου ότι κάποια στιγμής εντός της ημέρας, οι ευρωπαϊκές αγορές γύρισαν σε θετικό έδαφος, αλλά η ελληνική δεν ακολούθησε», δήλωσε στο Reuters ο κ. Νίκος Γαλούσης, επικεφαλής ανάλυσης στην Κάππα Χρηματιστηριακή.

«Οι προοπτικές συνεχίζουν να είναι αρνητικές, καθώς οι φόβοι τώρα έχουν μετατοπιστεί από την κατάρρευση τραπεζών στις επιπτώσεις της κρίσης στην πραγματική οικονομία».

http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/10/16/1578174.htm

No comments: