19.11.08

Η κρίση θα έχει διάρκεια, παραδέχεται η Fed (upd)

Την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο η αμερικανική οικονομία να διολισθήσει σε ύφεση που θα μπορούσε να διαρκέσει για περισσότερο από ένα χρόνο, εκφράζουν τα μέλη της Federal Reserve στη τελευταία συνεδρίαση της Νομισματικής Επιτροπής της κεντρικής τράπεζας στις 28 και 29 Οκτωβρίου, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της συνάντησης που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.
Τα μέλη της Fed "σε γενικές γραμμές εκτιμούν ότι η αμερικανική οικονομία θα συρρικνωθεί με ήπιους ρυθμούς το β΄ εξάμηνο του 2008 και το α΄ εξάμηνο του 2009, ενώ συμφωνούν ότι οι καθοδικοί κίνδυνοι για την ανάπτυξη έχουν αυξηθεί", αναφέρεται στα πρακτικά της συνάντησης.
Ορισμένα μέλη της Fed "πρότειναν περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής στις επόμενες συνεδριάσεις" της κεντρικής τράπεζας, ενώ τα μέλη της Νομισματικής Επιτροπής συμφώνησαν "σε κάθε περίπτωση, να αναλάβουν τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να υποστηρίξουν την ανάκαμψη της οικονομίας".
Τα μέλη της Fed υποβάθμισαν τις προβλέψεις τους για την ανάπτυξη στο 0,0% με 0,3% για το 2008 από 1,0% με 1,6% προηγουμένως, ενώ για το επόμενο έτος προβλέπουν ότι το ΑΕΠ θα κυμανθεί μεταξύ -0,2% και 1,1% από 2% με 2,8% στις προβλέψεις του Ιουνίου.
http://www.capital.gr/news.asp?Details=622292

No comments: