14.3.13

Κυβέρνηση συνασπισμού στο Ισραήλ - Ισραήλ: Έτοιμος για χρήση χημικών όπλων ο Άσαντ

Εντός της ημέρας αναμένεται η υπογραφή της συμφωνίας για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού στο Ισραήλ.
Την επίτευξη της συμφωνίας από τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανακοίνωσε νωρίτερα η εκπρόσωπος του δεξιού κόμματός του Λικούντ.
«Υπάρχει κυβέρνηση», δήλωσε η εκπρόσωπος Νόγκα Κάτζ.
Όπως είπε, το κόμμα του Νετανιάχου Λικούντ-Μπεϊτένου θα συμμαχήσει με το κεντρώο Γες Ατίντ, με το ακροδεξιό Εβραϊκή Εστία και το Χάτνουα της πρώην υπουργού Εξωτερικών Τζίπι Λίβνι.
Κατά πάσα πιθανότητα η νέα κυβέρνηση θα αναλάβει καθήκοντα την προσεχή εβδομάδα, πριν από την επίσκεψη του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.
 
 
http://www.naftemporiki.gr/story/626830

Έτοιμος να κάνει χρήση χημικών όπλων είναι ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ, υποστήριξε σήμερα ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών του Ισραήλ υποστράτηγος Αβίβ Κοτσάβι.
Ο ισραηλινός αξιωματούχος σημείωσε σε σύσκεψη στελεχών ασφαλείας στην παραλιακή πόλη Χερσλίγια, σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press, ότι το καθεστώς της Δαμασκού ετοιμάζει επίθεση κατά των ανταρτών, με τη χρήση χημικών όπλων να θεωρείται πιθανότατη.
Υποστήριξε ωστόσο ότι ακόμη ο πρόεδρος της Συρίας δεν έχει δώσει εντολή για την ανάπτυξή τους.
Ο κ. Κοτσάβι δεν αποκάλυψε ωστόσο πληροφορίες για το πώς τα συγκεκριμένα σχέδια έγιναν γνωστά στο Ισραήλ.
Το Τελ Αβίβ έχει εκφράσει εδώ και καιρό ανησυχία για την τύχη του χημικού οπλοστασίου της Συρίας, το οποίο φοβάται ότι θα μπορούσε να καταλήξει στα χέρια δυνάμεων όπως η φιλική προς τον Άσαντ σιιτική Χεζμπολάχ ή ριζοσπαστικές σουνιτικές ομάδες της αντιπολίτευσης οι οποίες εμπνέονται από την Αλ Κάιντα.
Μέχρι στιγμής, οι Ισραηλινοί έχουν μείνει ουδέτεροι σε ό,τι αφορά το συριακό εμφύλιο, ωστόσο εκφράζουν φόβους ότι η βία μπορεί να εξαπλωθεί στο βόρειο Ισραήλ από τα υψώματα του Γκολάν.

http://www.naftemporiki.gr/story/627117

No comments: