15.3.13

Στην Εθνική το δίκτυο των κυπριακών τραπεζών;

Την ώρα που οι πληροφορίες επιμένουν ότι η τρόικα θέτει βέτο στη συγχώνευση Εθνικής - Eurobank, καθώς θέτει ως προτεραιότητα την ανακεφαλαιοποίηση των δύο τραπεζών, ένα νέο στοιχείο έρχεται να περιπλέξει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.
Σύμφωνα με αυτό, η Αθήνα σε συνεργασία με τη Λευκωσία, προσπαθώντας να πουλήσουν σε ελληνική συστημική τράπεζα το δίκτυο των καταστημάτων της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής στην χώρα μας, καταλήγουν, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, για μια ακόμα φορά, στην Εθνική.
Συγκεκριμένα, η “μεγάλη μας φίλη”, θα πάρει πάνω της το θέμα και έτσι θα μειωθεί κατά 40% ο ισολογισμός των δύο τραπεζών και ανάλογα οι ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης. Το πρόβλημα όμως είναι ότι κατ αυτόν τον τρόπο θα επιβαρυνθεί η ίδια η Εθνική.
Αν το σενάριο, πάντως, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, τότε το πιθανότερο είναι πως στην οδό Αιόλου έχουν εξασφαλίσει κάποιας μορφής στήριξη από την κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα από το Μέγαρο Μαξίμου. Σε διαφορετική περίπτωση, το εγχείρημα θεωρείται και είναι εξαιρετικά ρίσκι για όλους.

http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=128666

No comments: