24.3.13

Μετά το eurogroup οι υπογραφές για καταστήματα

Επιμηκύνεται η διαπραγμάτευση για την επικύρωση της συμφωνίας μεταβίβασης των εν Ελλάδι υποκαταστημάτων Τράπεζας Κύπρου και Cyprus Popular Bank καθώς η κυπριακή πλευρά, εγείροντας διαδικαστικά ζητήματα καθυστερεί τις υπογραφές.

Δύο 24ώρα μετά την ανακοίνωση συμφωνίας για την απόσχιση και μεταβίβαση των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού των υποκαταστημάτων, που διατηρούν στην Ελλάδα, Τράπεζα Κύπρου και CPB, τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο τραπεζών δεν έχουν υπογράψει ακόμη την απόφαση απόσχισης και πώλησης.

Παρ ότι στη Λευκωσία βρίσκεται αντιπροσωπεία της Τράπεζας Πειραιώς για να κλείσει το θέμα, η κυπριακή πλευρά εγείρει, από σήμερα το πρωί, διαδικαστικά ζητήματα, τα οποία καθυστερούν την υπογραφή της συμφωνίας, χωρίς όμως να την ανατρέπουν.

Πρόκειται, σύμφωνα με στελέχη που παρακολουθούν από κοντά τις διαπραγματεύσεις, για τακτικό ελιγμό της κυπριακής πλευράς η οποία δείχνει να επιδιώκει την καθυστέρηση της υπογραφής της μεταβίβασης ωσότου να υπάρξει συνολική συμφωνία για το πακέτο διάσωσης της Κύπρου. 
 
Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι η συμφωνία θα μπορούσε να υπογραφεί και τώρα, καθώς έχει επέλθει συμφωνία ακόμη και για το όριο των αλλαγών που μπορεί να επιφέρει το due diligence.

Σημειώνεται πάντως με νόημα από την Αθήνα ότι αν συμβεί οποιαδήποτε ανατροπή υπάρχει και η λύση της κρατικοποίησης των εν Ελλάδι καταστημάτων.

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί η Πειραιώς συμφώνησε να προχωρήσει και στην εξαγορά των υποκαταστημάτων εν Ελλάδι της Ελληνικής Τράπεζας, τα οποία είχαν εξαιρεθεί της αρχικής συμφωνίας.

Το Euro2day.gr είχε από την Παρασκευή καταγράψει τις πιέσεις που ασκήθηκαν προκειμένου και τα καταστήματα της Ελληνικής Τράπεζας στην Αθήνα να περάσουν στα χέρια εγχώριου ομίλου.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση να περάσουν στην Τράπεζα Πειραιώς οι εν Ελλάδι δραστηριότητες της Τράπεζας Κύπρου και της Λαικής ανακοινώθηκε την Παρασκευή.

Όπως ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση: "Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, κατά την συνεδρίαση του Γενικού του Συμβουλίου στις 22 Μαρτίου 2013, ενέκρινε την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για την εξαγορά των υποκαταστημάτων των Κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα".  
 
http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/765764/Article.aspx

No comments: