5.5.08

Μίκρο vs, Mακρο

Οι αμερικάνικοι δείκτες ισορροπούν περί τις 13,000μον., στο -0.5-0.7% και πάνω από τις επιζητούμενες 12,500 μον.

Πέφτει η μετοχή της Yahοο μετά την απόσυρση της πρότασης της Microsoft
Υποχώρηση κατά 17% παρουσιάζει η μετοχή της Yahoo το πρωί της Δευτέρας στη Νέα Υόρκη, μετά την απόφαση της Microsoft να αποσύρει την πρόταση εξαγοράς λόγω ασυμφωνίας για το αντίτιμο.
Πτώση κατά 20% σημείωσε η μετοχή της Yahοο και στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης πριν τη λήξη των διαπραγματεύσεων της Δευτέρας.
Αναλυτές της αγοράς εκτιμούν ότι η μετοχή της διαδικτυακής πύλης σταδιακά θα χάσει όλο το κέρδος του 50% που είχε συσσωρεύσει από την αρχική πρόταση της Microsoft στις 21 Ιανουαρίου.

[τώρα -14% στα $24,7]

Μικρότερη από την αναμενόμενη μείωση των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ τον Απρίλιο
Οι θέσεις εργασίας, εκτός του αγροτικού τομέα, μειώθηκαν κατά 20.000, έναντι πτώσης 78.000 που προέβλεπαν οι αναλυτές, σύμφωνα με το Bloomberg.
[εδώ μικρή επιφύλαξη καθώς τα νούμερα είναι από αναθεώρηση, ενώ βασίζονται και σε μοντέλα που το Υπ.Εργασίας δεν δίνει στη δημοσιότητα πως λειτουργούν]

Άνω των εκτιμήσεων ο ISM υπηρεσιών
Απροσδόκητη άνοδο... ο μη μεταποιητικός δείκτης ήταν καλύτερος των συγκλινουσών εκτιμήσεων, καθώς ανήλθε στις 52 ποσοστιαίες μονάδες έναντι 49,8 μονάδων που αναμένονταν... τον προηγούμενο μήνα, ο ISM είχε διαμορφωθεί στις 49,6% μονάδες

Με τα μάκρο να είναι θετικότερα του αναμενομένου (=πάμε προς "ύφεση" σχήματος V) βλέπουμε ότι τα επιχειρηματικά νέα κυριαρχούν... και ρίχνουν το δείκτη.
Ίσως βέβαια να φταίνε τα εμπορεύματα:
Πάνω από τα $120 το αργό, "άλμα" 3,7% ο χαλκός
Ξεπέρασε για πρώτη φορά και τα 120 δολάρια το βαρέλι η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου του αργού στη Νέα Υόρκη
Άνοδο περίπου 1% καταγράφει η τιμή του χρυσού στη Νέα Υόρκη καθώς το αμερικανικό δολάριο βρίσκεται σε πτωτική τροχιά έναντι των ανταγωνιστών του, ενώ παράλληλα η τιμή του χαλκού εμφανίζει σημαντική ενίσχυση.

Από την άλλη:
(αυτό που δεν βρίσκεις έτσι εύκολα στα νέα)
April auto sales slump as truck sales plunge
U.S. auto sales fell to their lowest annual rate in more than 15 years in April as weak consumer confidence and rising gas prices hit the industry's most profitable vehicles hardest. GM sales fell 23 percent, Ford 19 percent, and Chrysler nearly 30 percent.

Ένας άψογος δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης είναι οι πωλήσεις αυτοκινήτων.[μετάφραση:Οι αμερικάνικες πωλήσεις αυτοκινήτων έπεσαν στο χαμηλότερο ετήσιο επίπεδο των τελευταίων 15 ετών τον Απρίλιο καθώς η αδύναμη καταναλωτική εμπιστοσύνη και οι αυξανόμενες τιμές καυσίμων χτύπησαν περισσότερο τα πιο κερδοφόρα οχήματα της βιομηχανίας]

Στο λινκ του capital φαίνεται ότι η General Motors ήταν σήμερα στο -4,01%.

Θυμηθείτε αυτό το δείκτη και για τα εγχώρια...
[σήμερα: ΕΣΥΕ: Αύξηση 2,1% στην κυκλοφορία νέων ΙΧ στο διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου]

No comments: