11.11.08

Σε εμπορική τράπεζα μετατρέπεται η American Express

Την έγκριση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για να μετατραπεί σε εμπορική τράπεζα έλαβε η American Express, εξασφαλίζοντας έτσι πρόσβαση σε κυβερνητικά κεφάλαια, μεσούσης της χρηματοπιστωτικής κρίσης.


Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η Fed έδωσε το "πράσινο φως", νωρίτερα από τη σύνηθη περίοδο αναμονής των 30 ημερών λόγω "των έκτακτων και επείγουσων περιστάσεων που επιδρούν στις χρηματοπιστωτικές αγορές", σύμφωνα με ανακοίνωση της Fed. Η απόφαση για την παροχή της έγκρισης ήταν ομόφωνη.

Κατά αυτό τον τρόπο, η American Express, η μεγαλύτερη εταιρεία πιστωτικών καρτών στις ΗΠΑ, βαδίζει στα βήματα των πρώην επενδυτικών τραπεζών Goldman Sachs Group Inc. και Morgan Stanley, που μετετράπηκαν το Σεπτέμβριο σε τράπεζες συμμετοχών.

Η Fed ανέφερε πως τα συνολικά ενοποιημένα πάγια της American Express ανέρχονται σε 127 δισ. δολάρια, ενώ η τράπεζα έχει υπό τον έλεγχο της ήδη δύο τράπεζες: την American Express Centurion Bank και την American Express Bank. Έκαστη έχει πάγια της τάξης των 25 δισ. δολαρίων και καταθέσεις ύψους 7,2 δισ. δολαρίων.

http://www.capital.gr/news.asp?Details=615903

No comments: