2.1.11

Δεσμεύσεις Μπ. Ομπάμα για το νέο έτος

Μήνυμα στους Ρεπουμπλικάνους να βοηθήσουν στην ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας

Τη διαβεβαίωση ότι θα κάνει τα πάντα προκειμένου η ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ να συνεχιστεί το 2011 έδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση στους Ρεπουμπλικάνους να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.
«Ο πιο σημαντικός μας στόχος αυτή την στιγμή είναι να διασφαλίσουμε πως η ανάκαμψη θα συνεχιστεί. Και ως πρόεδρος δεσμεύομαι απέναντι σας να κάνω τα πάντα ώστε η οικονομία μας να αναπτυχθεί, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να ενισχυθεί η μεσαία τάξη. Αυτή είναι η απόφασή μου για την επόμενη χρονιά», υπογράμμισε ο Ομπάμα, κατά τη διάρκεια σημερινής ομιλίας του, η οποία συμπίπτει με την αρχή του νέου έτους.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αναφέρθηκε και στο νέο Κογκρέσο, που εν μέρει ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους και θα αναλάβει τα καθήκοντά του, μετά την ήττα των Δημοκρατικών στις εκλογές της 2ας Νοεμβρίου. Η Βουλή των Αντιπροσώπων που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους και η Γερουσία στην οποία οι Δημοκρατικοί διατήρησαν τον έλεγχο, «μοιράζονται την ευθύνη της προόδου αυτής της χώρας», δήλωσε ο Μπ. Ομπάμα ο οποίος επιστρέφει την Τρίτη στην Ουάσινγκτον μετά τις 12ημερες διακοπές του στην Χαβάη.
Τόνισε ακόμη ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί με όποιον, και από τις δύο πλευρές, έχει μια καλή ιδέα και δεσμεύεται σοβαρά ότι θέλει να την δει να πραγματοποιείται. Απηύθυνε ωστόσο και μια προειδοποίηση προς του Ρεπουμπλικάνους λέγοντας χαρακτηριστικά πως «πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε από τους Αμερικανούς την ευθύνη για την πρόοδο ή την αποτυχία μας».
Αυτήν την στιγμή η οικονομική ανάπτυξη παραμένει πολύ αναιμική για να μπορέσει να μειωθεί ο αριθμός αυτών που έμειναν άνεργοι εξαιτίας της ύφεσης την περίοδο 2008-2009, πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, διευκρινίζοντας πάντως ότι «εδώ και αρκετούς μήνες οικονομικές αναλύσεις φαίνεται δείχνουν να η οικονομική ανάκαμψη βρίσκεται στο δρόμο».
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1916324

No comments: