Παρουσιάζοντας τον προγραμματισμό του υπουργείου για το επόμενο εξάμηνο, ο κ. Παπακωνσταντίνου διευκρίνισε ότι η ρύθμιση για τα αυθαίρετα θα κινείται στο ίδιο μοτίβο με τη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους, ενώ δεν θα καλύπτει τα αυθαίρετα σε αιγιαλό, παραλία, δάση και προστατευόμενες περιοχές.
Παράλληλα, θα προβλέπει σημαντική μείωση των προστίμων και αναθεώρηση της διαδικασίας κατεδάφισης, κάτι που είναι δύσκολο να γίνει με το σημερινό πλαίσιο.
Τα έσοδα από την ρύθμιση για τα αυθαίρετα θα χρηματοδοτήσουν το Πράσινο Ταμείο το οποίο στο τέλος του χρόνου, ανάλογα και με την ανταπόκριση, προβλέπεται να έχει κεφάλαια ύψους 1 δισ. ευρώ, για τη διαχείριση του οποίου θα υπάρξει τεχνική βοήθεια από τον ιδιωτικό τομέα.
Οσον αφορά στους υπόλοιπους άξονες δράσεις του υπουργείου, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι μέσα στον Ιούλιο θα αναρτηθούν οι δασικοί χάρτες για τους νομούς Ηλείας, Έβρου, Καβάλας, και τις περιοχές Σταμάτα, Κηφισιά, Δροσιά και Φυλή της Αττικής. Παράλληλα εξετάζονται οι περίπου 3.000 ενστάσεις που έχουν κατατεθεί για τις προηγούμενες αναρτήσεις στις περιοχές Μαραθώνα - Πεντέλης.
Αναφερόμενος στο Κτηματολόγιο ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι εξετάζεται η είσοδος στρατηγικού επενδυτή, ο οποίος θα εισφέρει τεχνολογία προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί το 2020. «Αν πάμε όπως πάμε, το έργο δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί στην ώρα του», τόνισε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας την ανάγκη προσέλκυσης κεφαλαίων και τεχνολογίας από τον ιδιωτικό τομέα.
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2010762
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment