25.7.11

Morgan Stanley: Η δεύτερη διάσωση δεν βελτιώνει τη φερεγγυότητα, πότε και πόσο haircut περιμένει ο οίκος

Το δεύτερο πακέτο διάσωσης αγοράζει χρόνο για την Ελλάδα, αλλά δεν βελτιώνει πραγματικά τη φερεγγυότητα της χώρας, καταλήγουν οι αναλυτές της Morgan Stanley.

Η τροχιά του χρέους παραμένει μη διατηρήσιμη στα επόμενα επτά χρόνια, υπολογίζουν, εκτιμώντας ότι για να αποφευχθεί ένα haircut στα ομόλογα σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, απαιτείται ένας συνδυασμός ομαλής εφαρμογής των προγραμμάτων λιτότητας και αποκρατικοποιήσεων με πολύ υψηλή ανάπτυξη, κάτι που σύμφωνα με τον οίκο συγκεντρώνει χαμηλές πιθανότητες.

Η πιθανότητα haircut αυξάνεται μετά το 2013, επισημαίνει η Morgan Stanley και υπολογίζει ότι σε αυτή την περίπτωση, οι ομολογιούχοι θα πάρουν πίσω το 50% των χρημάτων τους. Σε ένα τέτοιο σενάριο, το χρέος της Ελλάδας θα πέσει στο 90% του ΑΕΠ, επίπεδα που χαρακτηρίζονται ως οικονομικά και πολιτικά ανεκτά.

Σε επενδυτικό επίπεδο, ο οίκος συστήνει στους πελάτες του να τηρήσουν long θέσεις στα ελληνικά κρατικά ομόλογα λήξης Μαρτίου 2012 με κουπόνι 4,3% και στους τίτλους λήξης Μαΐου 2012 με κουπόνι 5,25%.

http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=13&artid=98398

No comments: