27.7.11

Γ. Προβόπουλος: «Ανάσα» το δεύτερο πακέτο στήριξης

«Το δεύτερο πακέτο στήριξης παρέχει ανάσα που πρέπει να εκμεταλλευτούμε, όχι μόνο για να πετύχουμε τους στόχους του προγράμματος, αλλά και να τους υπερβούμε. Και μπορούμε σίγουρα να το κάνουμε, καθώς αυτό θα βελτιώσει την ψυχολογία των αγορών», δήλωσε στο Bloomberg ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος.
Μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για να ξεπεράσει η Ελλάδα τα προβλήματά της, ενώ συμπλήρωσε ότι οι «Ευρωπαίοι εταίροι μας έκαναν ό,τι χρειάζεται και η μπάλα είναι τώρα στο δικό μας γήπεδο, γι' αυτό και πρέπει στο εξής να δουλέψουμε σκληρά».
Ο κ. Προβόπουλος εκτίμησε ότι σε περίπτωση συνεπούς και αυστηρής τήρησης και εφαρμογής του προγράμματος προσαρμογής, κάτι, που όπως υποστήριξε, είναι εφικτό, «θα βγούμε πιο γρήγορα στις αγορές, καθώς θα βελτιωθεί η ψυχολογία».
Επίσης, προέβλεψε θετικό ρυθμό ανάπτυξης από το 2012, ενώ από το 2013 εκτίμησε ότι θα διαμορφωθεί πάνω από 2%.
Για το τραπεζικό σύστημα ο διοικητής της ΤτΕ ανέφερε ότι «δεν αποτελεί την πηγή της κρίσης, αλλά αντίθετα το θύμα της δημοσιονομικής κρίσης της χώρας», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην εκροή καταθέσεων, που είχε παρατηρηθεί ως αποτέλεσμα της αρνητικής ψυχολογίας.
Τέλος, σημείωσε ότι, μετά τη σύνοδο κορυφής και τη συμφωνία που επιτεύχθηκε, η ψυχολογία βελτιώθηκε και «η τάση αυτή έχει αντιστραφεί, καθώς τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται άνοδος των καταθέσεων».
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2025444

_____________________________________________

και η εισροή/εκροή καταθέσεων "ψυχολογία" είναι, όμως θα εκπλαγώ εάν όντως αντιστραφεί για τα καλά η τάση - ένα αισιόδοξο σενάριο θα ήταν να σταθεροποιηθεί

No comments: