28.7.11

Σχόλιο ΚΥΠΡιΝΟΥ 25/7

Ολοι ασχολούνται με το τι πήραμε (πήρανε) και κανείς με το τι δώσαμε.
Θαύματα και φιλανθρωπικά ιδρύματα εν έτει 2011 δεν γίνονται και δεν υπάρχουν.

Το καλό σενάριο θα είναι να μας αντιμετωπίσουν ως ισότιμο κρατίδιο όπως της Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Βαυαρίας κλπ. τουλάχιστον θα αξίζει και το ξεπούλημα να οργανωθούμε σε ένα μοντέλο παραγωγικότερο και πιό οργανωμένου Κράτους, χωρίς βδέλλες, παραπαιδεία, παρα-υγεία, παρα-οικονομία κλπ.

Το κακό σενάριο θα είναι να μας αντιμετωπίσουν ως προτεκτοράτο, αυτοί παίρνουν τα φιλέτα, τουριστική γη, υποδομές, ενέργεια, αγροτική γη, λιπάσματα, γίδες, κότες, αγελάδες και κάνουν την δουλειά τους και εμείς την δική μας που κάναμε μέχρι τώρα στα πρότυπα της wall street και της main street. Eκεί το ξεπούλημα θα είναι και τσάμπα και χωρίς αντίκρυσμα.
Στο δε μοίρασμα να συμμετέχουν και οι Αμερικάνοι όσον αφορά τα πετρέλαια.

Το θετικό των θετικών είναι ότι η συνταγή προβλέπει λιγότερο "κλασικό μακάκα" Τόμσεν , ΔουΝουΤου και λοιπούς καταστροφείς.

Το παίζω 30-70 , γιατί α)δεν είδα τους κοτσαμπάσηδες να ανησυχούν ιδιαίτερα και β) εάν θέλανε το πρώτο θα μας είχαν σταματήσει πρωτύτερα, όταν οι εντεταλμένοι ιθαγενείς βαράγανε παλαμάκια, κοιμόνταν τον ύπνο του δικαίου και χώνανε τα δανεικά βαθειά στις τσέπες.

Φοβάμαι πολύ την "αόρατη" ανάπτυξη στύλ Αμερικάνων, όπου οι αριθμοί ανεβαίνουν και ο κόσμος σύρεται στην κόλαση.

Και τέλος, αυτά τα μεγαθήρια του dow πότε πρόλαβαν και έκλεισαν 6-μηνο? εδώ εμείς ακόμη κυνηγάμε τα πιστωτικά που είναι να πάρουμε ή να εκδώσουμε!

http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=2355685&pg=1&pid=2355772&orderdir=asc#post_2355772

No comments: