24.2.09

AIG: Διαβουλεύσεις για επιπλέον οικονομική βοήθεια

Σε διαβουλεύσεις για επιπλέον κρατική ενίσχυση από τις ΗΠΑ - εκτός των 150 δισ. δολ. που έχει ήδη λάβει - βρίσκεται η αμερικανική ασφαλιστική εταιρεία AIG, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.
Η νέα αυτή βοήθεια, της οποίας το ύψος δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, θα επιτρέψει στην πρώην υπ’ αριθ. 1 ασφαλιστική εταιρεία στον κόσμο να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της την προσεχή Δευτέρα, τα οποία αναμένεται να είναι τα χειρότερα που έχει δημοσιεύσει ποτέ αμερικανική εταιρεία, σύμφωνα με το CNBC, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην υπόθεση.
Σύμφωνα με το δίκτυο, η AIG πρόκειται να ανακοινώσει ζημίες 60 δισ. δολ. εξαιτίας της υποβάθμισης των μετοχών και του ενεργητικού της. Οι ζημίες αυτές καθιστούν ακόμη πιο δύσκολη την εισροή ιδιωτικών κεφαλαίων στην εταιρεία.
Ωστόσο, μεγάλο πρόβλημα στην περίπτωση επιπλέον κρατικής βοήθειας στην AIG με αντάλλαγμα τη συμμετοχή του κράτους στο μετοχικό της κεφάλαιο, αποτελεί το μερίδιο που ήδη κατέχει και βρίσκεται στο ανώτατο επιτρεπτό ποσοστό του 79,9%.
Οι διαβουλεύσεις μεταξύ AIG και Ουάσιγκτον στρέφονται ακριβώς στον τρόπο που θα παρακαμφθεί αυτή η τεχνική δυσκολία, τονίζει το δίκτυο.
Η διοίκηση της εταιρείας προβλέπει μία σύνοδο για το θέμα αυτό την επόμενη Κυριακή, ευελπιστώντας σε μία συμφωνία με το κράτος, όμως οι δικηγόροι της ετοιμάζονται για τα χειρότερα κι εργάζονται ακόμη και για την περίπτωση της κατάθεσης του ισολογισμού τους, τονίζει η ίδια πηγή.
http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/02/24/1633333.htm

No comments: