27.2.09

*Νέο σχέδιο Ponzi αποκάλυψαν οι αρχές των ΗΠΑ

Για την ενορχήστρωση σχεδίου Ponzi κατηγορεί τον manager της Trigon Group, Daren L. Palmer, η ρυθμιστική αρχή της αγοράς futures, CFTC.

Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, η CFTC ανακοίνωσε πως ο Palmer της Trigon είχε συγκεντρώσει “τουλάχιστον” 40 εκατ. δολάρια από μεμονωμένους επενδυτές, ισχυριζόμενος πως επένδυε τα κεφάλαια σε παράγωγα, και υποσχόταν αποδόσεις 20% στο έτος.

Ωστόσο, η CFTC ανέφερε πως ο Palmer επένδυσε μόλις τα 4,5 εκατ. δολάρια αυτών των κεφαλαίων. Η επιτροπή σημείωσε πως o Palmer ομολόγησε σε κατάθεση του πως χρησιμοποίησε τα κεφάλαια για να καλύψει τις απαιτήσεις άλλων πελατών του. Το σχέδιο Ponzi φαίνεται πως ξεκίνησε το 2000

Η επιτροπή σημείωσε πως το περιφερειακό δικαστήριο του Άινταχο έχει “παγώσει” τα πάγια του Palmer.

Παράλληλα, ο Palmer χρησιμοποίησε μέρος των χρημάτων που απέσπασε από τους επενδυτές για να κατασκευάσει νέο σπίτι, να ξεπληρώσει τις πιστωτικές του κάρτες και να αγοράσει ειδικά οχήματα για το χιόνι. Μάλιστα, ο Palmer είχε ορίσει για τον εαυτό του μισθό 25.000-35.000 δολαρίων, παρά το γεγονός πως είχε πει στους επενδυτές πως ο ίδιος θα έπαιρνε προμήθεια, αφού θα είχαν αρχίσει να αποδίδουν.

http://www.capital.gr/News.asp?id=686408

No comments: