6.10.10

Goldman Sachs: Πιθανότητα ύφεσης 25%-30% στις ΗΠΑ

Αρκετά κακή" ή "πολύ κακή" εκτιμάται ότι θα είναι η κατάσταση στην αμερικανική οικονομία τους επόμενους 6 - 9 μήνες, σύμφωνα με την Goldman Sachs

"Βλέπουμε δύο βασικά σενάρια", αναφέρουν οι αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας σε e-mail προς τους πελάτες τους και συμπληρώνουν: "Ενα αρκετά κακό, κατά το οποίο η οικονομία θα αναπτυχθεί από 1,5% έως 2% μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους, με μέτρια αύξηση της ανεργίας στο 10%, και ένα πολύ κακό σενάριο, κατά το οποίο η οικονομία θα επιστρέψει απότομα στην ύφεση".
Όπως επισημαίνει ο επικεφαλής ανάλυσης για την αμερικανική οικονομία κ. Jan Hatzius, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πιθανότατα θα αποφασίσει κινήσεις στήριξης της οικονομίας στην επόμενη σύνοδό της στις 2 Νοεμβρίου. Κατά την άποψή του, οι πιθανότητες ύφεσης για την οικονομία των ΗΠΑ βρίσκονται στο 25% - 30%.
Ως προς το ενδεχόμενο ποσοτικής χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής της Fed, ο κ. Hatzius εκτιμά ότι με επιπλέον αγορές τίτλων της τάξεως του 1 τρισ. δολ. τα μακροπρόθεσμα επιτόκια θα μειωθούν περίπου 0,25%.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/606967/ArticleNewsWorld.aspx

________________________________

το γέλιο είναι ότι πριν μερικούς μόλις μήνες συζητούσουν πολλοί για τις exit-strategies των κεντρικών τραπεζών..!!!
και τώρα μας πρήζουν με τον Νο.1234567 γύρο ποσοτικής χαλάρωσης...
ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΤΕΙ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΩΝ '80ς;
Κι όμως συνεχίζουν...

No comments: