28.1.14

ΗΠΑ: Στο 6,7% η ανεργία το Δεκέμβριο - GS: Απογοητευτικά τα στοιχεία για απασχόληση

Η αμερικάνικη οικονομία δημιούργησε 74.000 θέσεις εργασίας το Δεκέμβριο, αλλά το ποσοστό της ανεργίας υποχώρησε στο 6,7% καθώς μειώθηκε το εργατικό δυναμικό.
Το ποσοστό αυτό είναι το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί από τον Οκτώβριο του 2008. Το Νοέμβριο η ανεργία βρισκόταν στο 7%.
Οι αναλυτές του Reuters προέβλεπαν πως το ποσοστό της ανεργίας θα παραμείνει αμετάβλητο στο 7%. 
Η αύξηση στις νέες θέσεις εργασίας είναι η μικρότερη που έχει σημειωθεί από τον Ιανουάριο του 2011. Οι αναλυτές περίμεναν οι θέσεις εργασίας να αυξηθούν κατά 196.000.
Το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ αναθεώρησε προς τα πάνω τον αριθμό των νέων θέσεων εργασίας του Νοεμβρίου, στις 241.000 από 203.000.

http://www.euro2day.gr/news/world/article/1172514/hpa-sto-67-h-anergia-to-dekemvrio.html

Τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας που δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή είναι αδύναμα, αλλά η Fed δεν αναμένεται να αλλάξει πορεία όσον αφορά το tapering, εκτιμά η Goldman Sachs.
"Η έκθεση του Δεκεμβρίου για την απασχόληση ήταν πιο αδύναμη από ότι αναμενόταν, αν και ένα μέρος της απογοήτευσης οφείλεται στον κακό καιρό" ανέφερε ο Jan Hatzius της Goldman Sachs.
"Aπό την έρευνα στα νοικοκυριά, ο αριθμός των ατόμων που ανέφεραν πως δεν είναι στη δουλεία λόγω κακού καιρού ήταν 273.000, πάνω από το μέσο όρο των 138.000" πρόσθεσε.
Όπως μεταδίδει το Business Insider, μολονότι η έκθεση δεν ήταν καλή, ο κ. Hatzius δεν ανακοίνωσε κάποια αλλαγή στο outlook για την οικονομία ή την νομισματική πολιτική.
"Οι πληροφορίες στην σημερινή έκθεση για την κατάσταση της απασχόλησης δεν αλλάζουν τις προσδοκίες μας ότι η Fed θα συνεχίσει το tapering στις αγορές στοιχείων ενεργητικού κατά $10 δισ. στη σύσκεψη του Ιανουαρίου" υποστήριξε.

http://www.euro2day.gr/news/world/article/1172589/gs-apogohteftika-ta-stoiheia-gia-apasholhsh.html



No comments: